Vekić uvjerljivo do 2. kola

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo US Opena svladavši na startu turnira Brazilku Beatriz Haddad maiju sa 6-2, 6-1 za samo sat i devet minuta igre.

Vekić je do pobjede protiv brazilske vršnjakinje, obje igračice imaju po 21 godinu, stigla ponajprije sjajnom serijom u kojoj je nakon zaostatka od 1-2 u prvom setu osvojila 11 od 12 gemova.

Mlada Osječanka je u svom prvom servis-gemu u susretu morala spašavati tri "break-lopte" suparnice, a ispostavilo se kako su to bile i jedine tri prilike Maije za oduzimanje servisa. Ostatak dvoboja protekao je u potpunoj dominaciji Vekić, koja je prvi put oduzela servis suparnici za 3-2, a to ponovila i za 5-2 u prvom setu.

Gdje je stala na kraju prvog, Vekić je nastavila i u drugom setu oduzevši servis Maiji u prvoj igri, a to je mogla ponoviti i u trećoj, no Brazilka je tada ipak uspjela smanjiti na 2-1. Ipak, Vekić je osvojila i posljednja četiri gema u meču i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Vekić je ovom pobjedom poravnala najbolji učinak u karijeri na posljednjem "grand slam" turniru sezone, u 2. kolu u New Yorku je igrala i 2013. godine, a sljedeća će joj protivnica biti bolja iz ogleda Kinesknje Shuai Peng i Francuskinje Amandine Hesse. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter