Veic, Pavic i Delic dobili pozivnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Antonio Veic, Mate Delic i Mate Pavic dobili su pozivnice za 22. ATP Studena Croatia Open koji u ponedjeljak pocinje u Umagu. Direktor turnira Vanja Božickovic odlucio je dati šansu Veicu koji je u Roland Garrosu iz kvalifikacija stigao do trecega kola i dvoboja s kasnijim pobjednikom Rafaelom Nadalom, te najboljim hrvatskim juniorima koji ce se u glavnom turniru prikljuciti Ivanu Ljubicicu, Marinu Cilicu i Ivanu Dodigu.

"Antonio Veic je apsolutno zaslužio pozivnicu zbog onoga što je ucinio u Roland Garrosu. Radi se o reprezentativcu. Tu su i naši najbolji juniori Mate Delic i Mate Pavic, kojima dajemo prigodu zaigrati, kao što je to bio slucaj s Ljubicicem i Cilicem.

Time nastavljamo tu tradiciju umaškog turnira koji je uvijek davao priliku najvecim teniskim nadama. Ovo im je posljednja juniorska godina, veliki su talenti, a vjerujem da ce im ova pozivnica biti dodatni impuls za još jaci rad, a nama ulog u buducnost. Nadamo se da ce se vracati u Umag kao dobri seniori",  kaže Vanja Božickovic, direktor Studena Croatia Opena.

Mate Pavic je nedavno osvojio juniorski Wimbledon u paru s Britancem Georgeom Morganom, dok je u pojedinacnoj konkurenciji dogurao do cetvrtfinala. Mate Delic je u Roland Garrosu došao do polufinala juniorskog turnira.

U subotu pocinju kvalifikacije turnira, a službeno otvaranje oznacit ce koncert slavne španjolske operne dive Monserrat Caballe na stadionu Stella Marisa u subotu navecer. (Z. H.)


Podijeli: Facebook Twiter