Vegeta Croatia Open: Predvodnici Gasquet i Čilić

Čeka ga težak posao - Marin Čilić (M. MIJOŠEK)
Čeka ga težak posao - Marin Čilić (M. MIJOŠEK)

Još 38 dana ostalo je do 24. izdanja Vegeta Croatia Opena. Budući da je "Umag uvijek u igri", posljednji je trenutak za rezerviranje godišnjeg odmora ili slobodnih dana od 22. do 28. srpnja za teniske i sve sportske zaljubljenike koji žele pohoditi ovaj spektakl. A to će 24. izdanje zaista biti! Marin Čilić, drugi hrvatski pobjednik turnira poslije premijernog izdanja i Gorana Prpića 1990. godine, imat će zaista težak put želi li obraniti naslov. Direktor Vanja Božičković posložio je zaista impresivnu listu igrača koja će se zaključiti do kraja tjedna, od kojih su šestorica u prvih 30 na ATP ljestvici!

Na isti prijava, uz Čilića (12. na ATP ljestvici) nalazi se deveti igrač svijeta Francuz Richard Gasquet koji je bio korak do četvrtfinala u Roland Garrosu, a lani od Umaga... Stižu Poljak Jerzy Janowicz (22.), lani finalist Bercyja, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov (24.), pobjednik Umaga prije dvije godine. Tu su još četvrtfinalist Roland Garrosa Španjolac Tommy Robredo (30.), prvi tenisač poslije 1927. koji je u tri meča zaredom okrenuo 0:2 u setovima, Talijani Andreas Seppi (26.). i Fabio Fognini (31.), Francuz Gael Monfils (67.), koji je u prvom kolu Roland Garrosa izbacio Tomaša Berdycha. Uz Čilića i Dolgopolova, vraća se još jedan pobjednik Umaga (2008.) - Fernando Verdasco (59.). Ne treba zaboraviti ni Viktora Troickog (44.), pobjednika Davis Cupa 2010. s reprezentacijom Srbije. To je samo dio liste, ali dovoljni su Čilić i devet veličanstvenih. Njima tek treba dodati domaće igrače, među kojima neće biti Ivana Dodiga, koji se odlučio za američki beton.

Predstavljanje umaškog turnira i liste igrača bit će u ponedjeljak u Zagrebu, u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Direktor Vanja Božičković sa suradnicima imat će što reći... (Z. HORVAT/NL)


Podijeli: Facebook Twiter