Vedran Živolic u "Fedrinoj ljubavi"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebackom kazalištu mladih pocele su probe za predstavu "Fedrina ljubav" Sarah Kane, u režiji Božidara Violica. Praizvedba je predvidena za 15. ožujka, a u glavnim su ulogama Nina Violic te Puljanin i clan ansambla ZKM-a Vedran Živolic.

Publici se ovim naslovom, koji se prvi put uprizoruje u Hrvatskoj, predstavljaju i Pjer Menicanin, Sreten Mokrovic, Damir Šaban, Doris Šaric Kukuljica, Barbara Prpic Biffel i Zoran Cubrilo.

"Fedrina ljubav" praizvedena je 1996. u londonskom kazalištu Gate, a temelji se na Senekinoj tragediji, djelu koje govori o Fedri koja se zaljubljuje u svog posinka Hipolita, cija je okrutnost dovede do samoubojstva.

Britanska spisateljica Sarah Kane u svojim je dramama govorila o teškim temama, neostvarivim ljubavima, boli, emocionalnoj torturi i smrti, a i njezina je životna prica završila tragicno - pocinila je samoubojstvo 1999., u 29. godini života.

Ova predstava nastavlja ZKM-ov koncept izravnog dijaloga sa suvremenošcu, koji je obilježio prošlogodišnji program u tom kazalištu, od sedam premijera, medu kojima je i "Rose is a Rose is a Rose is a Rose", predstava nastala u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter