Vedran Šilipetar predstavio album "Fenix"

Vedran Šilipetar (D. MEMEDOVIĆ)
Vedran Šilipetar (D. MEMEDOVIĆ)

Vedran Šilipetar predstavio je preksinoć u Multimedijalnom centru LUKA svoj drugi album "Fenix". O tome je razgovarao s Natašom Petrić Tashom, koja je za njega rekla da je više od glazbenika – slikar, kipar, autor stripa, ukratko svestrani umjetnik.

Svestrani umjetnik

Ovaj mladi Puljanin prvi album objavio je 2009., pa se sada vratio na scenu nakon pet godina diskografske pauze, poput feniksa, kazavši da je jako dobar osjećaj kada se konačno skupe pjesme za album. Na "Fenixu" ih ima 12 plus još jedna bonus skladba, a Vedran osim što pjeva, svira klavijature, autor je glazbe i dijela tekstova te uz Sandra Butkovića potpisuje produkciju sedam pjesama na albumu. Na albumu, među ostalim, još u nekim pjesmama sviraju Nino Ramić, Zoran Đorđević - Đole Macola, Anton Krjacer i Afrim Shehu.

Tasha je album ocijenila žanrovski raznolikim dok Šilipetar sebe svrstava u pop-rock žanr.

Album je objavio Aquarius records, sniman je u studijima NLO u Zagrebu, Partyzan u Puli i KE sound studio u Puli. Uz Šilipetra i Butkovića, ostatak albuma producirali su Srđan Sekulović Skanski, Marijo Luketa i Tomislav Šestan.

- Nema neke posebne formule, super mi je raditi s bilo kim tko ima kvalitetu, objasnio je Šilipetar.

Pjesme "Daj mi glas" i "Na dnu mora" izvorno su skladane za predstavu "Mala sirena" Teatra Naranča s tim što su ovdje malo dosnimljene, a Vedran kaže da je uživao raditi na predstavi.

Kaže kako se u nekim pjesmama malo tražio, ali zato je posebno zadovoljan pjesmom "S tobom sve je savršeno" u kojoj je surađivao s Željkom Banićem Banetom iz grupe Songkillers, što nije njihova prva suradnja.

Vrlo radiofoničan album

Tasha očekuje da će se album vrtjeti po radijskim valovima jer je vrlo radiofoničan. Vedran pak misli da njegove prave stvari tek slijede. Kazao je i da po njemu više ne postoji potreba za fizičkim izdanjem albuma, u CD formi, zbog YouTubea i sličnih virtualnih mjesta gdje se pjesme i spotovi mogu prikazivati, ali s druge strane, kaže, dobro ga je imati. "Lijepo zvuči kada kažem da imam dva albuma iza sebe", priznaje Šilipetar.

Dok je Tasha pričala s Vedranom, iza njih vrtio se spot za pjesmu "Bježala si", sniman na Verudi i Stoji. Vedran se zahvalio svima koji su mu pomogli na albumu uključujući i baku koja ga je pomogla s par stotina kuna kada mu je to ustrebalo.

Preksinoćno predstavljanje organizirala je Hrvatska glazbena unija Istarske županije. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter