Vedran Šilipetar pjeva na cakavici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon autorske pjesme "Nek' me vjetar nosi" Puljanin Vedran Šilipetar snimio je pjesmu na cakavštini pod nazivom "Misecina". Rijec je o ljubavnoj pjesmi na istarskom dijalektu za koju je tekst napisao Milanko Vukovic Mico, a glazbu Ivan Mihovilovic Miha. Aranžman i produkciju potpisuje Tomislav Bepo Šestan, suradnik Livija Morosina, koji je s poznatim istarskim kantautorom suradivao na nekoliko njegovih albuma.

- Ovo je prva pjesma koju službeno pjevam na cakavštini, iako kao višegodišnji suradnik, klavijaturist i back vokalist Livija Morosina cesto pjevam na dijalektu. Smatram da na tome dijalektu imaju pravo pjevati samo oni koji ga svakodnevno žive i koji sanjaju na cakavštini. Iako sam roden u istarskoj obitelji te s rodbinom ponekad razgovaram na dijalektu, ne koristim svakodnevno dijalekt pa dosad nisam bio sklon takvim izvedbama. Medutim, ova me pjesma privukla svojom jednostavnošcu i britkim tekstom, a sada kada je gotova, smatram da zvuci još bolje, avangardnije. Posvecena je mojoj rodbini u Mrganima, Marasima i Terlevicima, kazao je Šilipetar.

Kantautor trenutno radi na novim pjesmama u zagrebackom NLO studiju, pod produkcijskom palicom Srdana Sekulovica Skansija, koji je producirao albume Tonyja Cetinskog, Massima, Nine Badric, Songkillersa, Josipe Lisac, Dina Dvornika, Kinokluba, Radio Luksemburga, Quassara, Ramireza i mnogih drugih.

Šilipetar ce 13. travnja nastupiti na festivalu gitare u Omišu sa skladbom "Kao more", s njegovog prvog albuma "Gori svijet", dok ce se pocetkom svibnja pred slovackom publikom predstaviti s nekoliko pjesama i serijom slika u slovackom gradu Trnava. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter