Vedran Šilipetar izlaže u u zagrebačkoj galeriji Makek

Nina Kraljić i Vedran Šilipetar na otvaranju izložbe
Nina Kraljić i Vedran Šilipetar na otvaranju izložbe

Pulski likovni umjetnik i glazbenik Vedran Šilipetar predstavio se samostalnom izložbom "Tragos i anima" u zagrebačkoj galeriji Makek na Zrinjevcu.

Riječ je o presjeku desetgodišnjeg stvaralaštva nastalog fragmentarno u periodu nakon diplome na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti (studij kiparstva u klasi Josipa Diminića) 2007. godine. Njegova prva samostalna izložba u pulskoj galeriji Cvajner iznjedrila je ciklus skulptura u pur pjeni bestijalne tematike na koju je kasnije nadograđivao i usavršavao svoj rukopis.

- U fokusu je crta i njen psihološki aspekt. Balansiram na tankoj liniji između apstraktnog ekspresionizma, tašizma, akcije i art bruta. Motiv ukoliko je i prisutan tada je samo naznaka, a akcent je u potezu, gesti, emociji. Na neki način je to ispiranje psihe od surove realnosti i čin ozdravljenja lišen svakog racionalnog poimanja svijeta, kazao je Šilipetar o svojim radovima koji će se tu moći pogledati do 21. ožujka.

Otvorenju izložbe nazočile su brojne osobe iz javnog života: pjevačica Nina Kraljić, glumica i redateljica Senka Bulić i njezin dečko Damir Josipović, glazbenik i kipar Boris Leiner, saborski zastupnik Furio Radin, slikar Zlatko Kauzlarić Atač, kolekcionar Danijel Režek te mnogi drugi. (V. B.)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter