Vedran Šilipetar i Eugen Varzic u Slovackoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica istarskih likovnih umjetnika Porecanin Eugen Varzic i Puljanin Vedran Šilipetar prošloga su se tjedna predstavili u slovackom gradu Trnava u reprezentativnom prostoru male sinagoge na medunarodnoj skupnoj izložbi "Bijela/plava/crvena".

Ovom su se prilikom predstavili s po tri rada iz novije faze stvaralaštva. Varzic je izlagao radove u realisticnom stilu iz posljednjeg ciklusa "Drugi svijet" s kojima se nedavno predstavio u Zagrebu, dok je Šilipetar prezentirao najnovije slike radene istarskom crljenicom u maniri apstraktnog ekspresionizma. Osim istarskih autora, Hrvatsku je predstavljala i rijecka slikarica Ljiljana Barkovic.



Ova skupna izložba okuplja autore iz europskih zemalja koje u svojim zastavama imaju spomenute boje, tako da su osim domacih autora izlagali i slikari iz Slovacke, Slovenije, Rusije i Ceške. Izložba ce osim u Trnavi biti postavljena u Bratislavi i Pragu, a u planu je da gostuje i u nekim hrvatskim gradovima.

Cast da otvori manifestaciju pripala je Šilipetru koji se predstavio s nekoliko svojih autorskih skladbi medu kojima su "Misecina", "Ne razumijemo se", kao i instrumentalna "Aqua pura" koju potpisuje s Liviom Morosinom. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter