Vedran Šćulac i Mateo Štelko pobjednici 10. nagrade Višnjana


Proteklog je vikenda na poligonu u Gambetićima održana Off road adventure - 10. nagrada Višnjana 2017., koja se boduje za Prvenstvo Istarske rivijere. Druženje i natjecanje vozača off road automobila organizirali su autoklubovi "Skok racing" i "Poreč motorsport" i suorganizaciji Turističke zajednice Višnjana, pod pokroviteljstvom Općine Višnjan.

Adrenalinski turizam

Natjecanje se održavalo dva dana, a nakon drugog dana vožnji na poligonu najbolji je rezultat u ukupnom poretku ostvarila posada Vedran Šćulac i Mateo Štelko iz AMK No limits Istra u Suzuki Samurai, druga je bila posada Matej Podgornik i Matjaž Podgornik iz Extreme team također u Suzuki Vitari, a na treće su se mjesto plasirali Marko i Mišel Fakin iz Motovun Offroada u Misubishi Pajeru. Na jubilarnoj 10. Nagradi Višnjana sudjelovalo je i natjecalo se 28 posada iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a najviše ih je bilo iz Istre.

- To je razumljivo jer je u organizaciji sudjelovalo pet klubova iz Istre, pokretača Prvenstva Istarske rivijere. Ovime je, što se pokazalo i na ovom natjecanju, off road automobilizam u Istri dobio na masovnosti i popularnosti, kaže Edi Milokanović, glavni organizator natjecanja. Sve je počelo okupljanjem u Gambetićima i vožnjom po road booku ili putnoj knjizi terenima oko Višnjana. U Višnjanu je direktorica TZ-a Višnjana Romina Sinosich otvorila susret i natjecanje, naglasivši njihov značaj za općinu Višnjan. Nije to samo boravišna pristojba natjecatelja i njihove pratnje, već i profiliranje Višnjanštine kao destinacije za ovakva sportska događanja, ali i turističkih tura terenskim automobilima po prirodi. Ovakvi susreti prigoda su i da gosti iz drugih krajeva bolje upoznaju Višnjanštinu i njene potencijale u adrenalinskom turizmu.

Posebno su bila uzbudljiva natjecanja na poligonu dugom 1.800 metara koji se proteže kroz šumarke, ulazi u vrtače, a da uzbuđenja ne bi nedostajalo, tu je most, zapravo rampa s koje automobili doslovce doskaču na ostatak staze.

Dogodine novih 1.700 metara staze

- U pripremi imamo još 1.700 metara staze. To ćemo osposobiti za iduću godinu pa ćemo imati stazu dugu 3,5 kilometara. Sve ćemo to malo ušminkati da bude lijepo za gledatelje, za fotografiranje i naravno da bude puno adrenalina za vozače, kaže Milokanović. Zadovoljan održanim natjecanjem dodaje da sigurno ne bi sve tako dobro završilo bez velike pomoći Vina Fakin, čiji je vlasnik Marko Fakin ujedno i uspješan natjecatelj, ali i pilane Fabris iz Danijeli uz čiju je pomoć napravljena rampa koja je izazvala najveće uzbuđenje natjecatelja. (Napisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter