Vedran Majcan: Buzet stagnira već 15-ak godina

Vedran Majcan i Branko Rončević na tribini (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vedran Majcan i Branko Rončević na tribini (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Stanje u Buzetu nije dobro, grad već petnaestak godina stagnira, gospodarski je i društveno na rubu i sve su to bile činjenice koje su nas potaknule da se angažiramo. Želimo bolji Buzet, želimo napraviti sve da ponovno stane na noge i bude razvijen grad, istaknuo je kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HNS Vedran Majcan na tribini održanoj u Narodnom domu, gdje je sinoć zajedno s kandidatom za dogradonačelnika Brankom Rončevićem predstavio predizborni program.

Od pet poduzetničkih zona predviđenih prostornim planom samo jedna koliko-toliko funkcionira, a ostale nisu u funkciji, rekao je Rončević. Zona Mažinjica, nekoć jedna od prvih u bivšoj Jugoslaviji, potpuno je zaostala.

- U zadnjem mandatu gradske uprave u Buzetu nije napravljena niti jedna hala, gradonačelnik i njegov zamjenik nisu bili u zoni niti su pitali gospodarstvenike što im treba. Upućuje to na potpunu nebrigu za gospodarstvo. Ovakvim stanjem smo nezadovoljni i treba ga hitno promijeniti jer Buzet nije grad uspjeha, već će još malo pa postati grad slučaj, istaknuo je Majcan.

Buzetska koalicija SDP-HNS pripremila je čitav niz mjera, a među njima i poduzetnički inkubator, koji u mnogim gradovima, rekao je Majcan, dobro funkcionira. To je mjera Grada koja poduzetnicima koji su tek startali omogućava besplatno raspolaganje određenim gradskim prostorima i infrastrukturom, dok malo ne stanu na noge. Buzet ima potrebu za takvom mjerom i ona bi zasigurno doprinijela razvoju i većem zapošljavanju.

- Koliko je gospodarstvo u krizi, toliko je i stanje u poljoprivredi još i gore - nema poljoprivredne politike, poljoprivredni sektor nikada nije bio u lošijem stanju, a poljoprivrednici su prepušteni na milost i nemilost tržištu. Najveći problem koji ističu su štete od divljači pa smo kroz predizbornu kampanju pokrenuli peticiju za povećanje kvote odstrela, naglasio je Majcan.

Rončević je govorio o prostornoplanskoj dokumentaciji, koja je kočnica razvoja, te istaknuo da je podneseno više od 200 zahtjeva za izmjenu prostornog plana. Dotaknuo se i turističkog sektora te rekao da Buzet mora biti pozicioniran na svjetskoj turističkoj karti. Na tribini su govorili i Damir Kajin, kandidat za istarskog župana, te Danijel Ferić, kandidat za zamjenika župana. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter