Vedran i Alex Šćulac off road prvaci Istre

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na poligonu popularno nazvanom Arena Buići održano je 18. međunarodno druženje terenaca, motocrossa i quada pod nazivom 18. Eurotim Istra Off Road 2017. Bilo je to i posljednje ovogodišnje natjecanje off road vozača koje se bodovalo za Prvenstvo Istre. Nakon četiri održane utrke, dvije u Gambetićima te po jedna u Motovunu i Oskorušu, o pobjedniku je odlučivala ova posljednja u Buićima.

Teški uvjeti zbog nevremena

Cijelu su sezonu borbu za pobjednički pehar vodili vozači Matej Podgornik i Vedran Šćulac. Utrku u Buićima oba su vozača završila s jednakim brojem bodova tako da je o pobjedniku odlučivao broj pobjeda u prvenstvu. Budući da je posada Vedran i Alex Šćulac iz AMK No limits Istra iz Bravari u Suzuki Samuraju pobijedila tri puta, a posada Matej i Matjaž Pogornik iz AMK Extreme teama Renče u Suzuki Vitara samo jednom, Šćulci su na kraju ukupni pobjednici Prvenstva Istre, ali i u klasi do 2.000 kubika.

Unatoč vremenskim neprilikama u Buićima su nastupile 54 posade terenaca iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Tijekom dva dana održane su vožnje po road booku - putnoj knjizi, u kategorijama turist, soft i hard. U turist vožnji najuspješniji su bili Michele Skabar i Sandor Civch u Suzukiju. U soft kategoriji pobijedili su Marko Fakin i Moreno Lisjak iz Motovun off roada u Pajeru, a u hard kategoriji Gordan Krota i Amadeo Lušetić iz buzetskog AMK Kamo oko vidi u Wrangleru. Oni su odnijeli i pobjedu u extreme kategoriji. U kategoriji dizelaša najbolji su bili Sandi Blaževič i Anej Martinović u Ferozi, dok su u juniorskoj kategoriji slavili Stefano i Simon Brajko u Cherokiju.

Apsolutni junak i rekorder staze

U brzinskoj utrci vozila zapremine veće od 2.000 kubika pobijedili su Robert Prodan i Nenad Jermaniš iz AMK Kamo oko vidi u Cherokiju, a u vozilima zapremine manje od 2.000 kubika nepobjediv je bio Vedran Šćulac, apsolutni junak 18. Eurotim Istra Off Road 2017. i rekorder staze koji je Arenom Buići prošao za dvije minute, četiri sekunde i 70 desetinki. (Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter