Vedran donosi pljuskove i obilniju kišu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Ciklon Vedran koji je poharao Sardiniju, gdje je zbog poplava život izgubilo dvadesetak osoba, polako dolazi u Hrvatsku, a vrhunac se očekuje tijekom srijede.

Za sjeverni Jadran Državni hidrometeorološki zavod upozorava na mjestimično moguće snažne pljuskove i obilniju kiša, što ipak ne bi trebalo pričinjavati veće probleme.

- S nadolazećim pogoršanjem vremena ući ćemo u duži period razmjerno nestabilnog vremena uz čestu kišu, ali očekujemo i povremena sunčana razdoblja, posebice uz obalu. Bit će vrlo vjetrovito uz čestu izmjenu juga i bura. Temperature zraka u postupnom su padu, a krajem tjedna očekujemo dolazak nešto hladnijeg zraka, kaže Petar Radovan iz Istrameta, najavljujući pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu. (A. DAGOSTIN)

Najviše kiše u Žminju
Tijekom jučerašnjeg dana kišno je vrijeme zahvatilo Istru, a najviše je kiše do 14 sati palo u Žminju (39 mm), Cerovlju i Poklonu na Učki (37 mm), Labinu (36 mm) i Pazinu (33 mm). Od istarskih gradova najmanje je kiše palo u Novigradu (9 mm), Umagu i Bujama (11 mm), Poreču (12 mm), Puli (14 mm), Vodnjanu (16 mm) i Buzetu (18 mm).


Podijeli: Facebook Twiter