Vedran Ćorluka kapetan protiv Belgije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Belgije, koja se igra u petak na zagrebačkom Maksimiru, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije bit će Vedran Ćorluka, koji iza sebe ima 66 nastupa za nacionalnu momčad.

- Velika je čast i obaveza biti kapetan igračima koji igraju u najvećim europskim klubovima, poput Bayerna i Real Madrida, kazao je Ćorluka na konferenciji za novinare.

Ćorluka preuzima kapetansku traku jer aktualni kapetan Darijo Srna zbog žutih kartona nema pravo nastupa, a nema niti njegova zamjenika Josipa Šimunića, koji je dobio crveni karton u susretu protiv Srbije 6. rujna.

Izbornik Igor Štimac uvjeren je da će Ćorluka dobro obaviti kapetansku dužnost: "On je vođa obrane, momčad ga prati i dobro zna što mu je raditi".

Iako Hrvatska zaostaje pet bodova za vodećom Belgijom, izbornik Štimac još uvijek vjeruje da je moguće doći do prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana na SP.

- Šanse za prvo mjesto su male, ali postoje. No, prvo moramo pobijediti Belgiju u petak, a onda i Škotsku u Glasgowu te se nadati posrtanju Belgije na domaćem terenu protiv Walesa. Belgija je u ovim kvalifikacijama nekoliko puta bila u nezgodnoj situaciji, ali to protivnici nisu znali iskoristiti, rekao je Štimac.

Priznao je da je izostanak Šimunića i Srne veliki hendikep, ali je dodao: "Imao adekvatne zamjene za njih, Lovren odlično igra u Southamptonu, Vrsaljko i Vida su standardni u svojim klubovima".

Ćorluka smatra da Hrvatska kvalitetom ne zaostaje za Belgijom, a to smo, kaže, "pokazali i na početku kvalifikacija kada nam nisu stvorili većih problema i kada smo u završnici mogli doći i do pobjede".

Na upit belgijskih novinara da li bi bili zadovoljni remijem te je li za Hrvatsku sramota izgubiti od Belgije, Ćorluka je odgovorio: "Ne bismo bili zadovoljni remijem, a svaki je poraz sramota". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter