Većina velikih hotela u Istri sprema se za zimski san

Hotel Lone (M. ANGELINI/arhiva)
Hotel Lone (M. ANGELINI/arhiva)

Sredina listopada vrijeme je kada većina velikih istarskih hotela zatvara svoja vrata sve do prosinca, kada u Istru dolaze gosti većinom na proslavu dočeka Nove godine.

Ipak, dio će hotela ostati raditi tijekom studenog, a dio će otvarati svoja vrata samo vikendom. Konstantu u cjelogodišnjem poslovanju zasada još uvijek pokazuju samo manji i mali obiteljski hoteli, koji si mogu priuštiti poslovanje zimi, za razliku od velikih hotela koji nemaju dovoljnu popunjenost da bi to opravdali.

Tako su u Umagu Istraturistovi objekti Sol Aurora, Melia Istrian Viollas, Sol Stela i Sol Amfora već 6. listopada zatvorili svoja vrata, Residence Sol Umag 13. listopada, Sol Garden Istra ostaje otvoren do 17. studenog, Sol Umag je također zatvoren 13. listopada, ali će opet biti otvoren od 25. listopada do trećeg studenog, dok će jedini umaški hotel s pet zvjezdica Melia Coral raditi vikendom.

Najveći novigradski hotelijer Laguna Novigrad zatvorio je zasad samo kamp Maredu, dok će hotel Maestral raditi do 20. studenog, a Laguna do 6. studenog. Dugo u jesen, točnije do 17. studenog radit će i kamp Sirena, jedan od rijetkih kampova u Istri koji je opremljen i za poslovanje za hladnijeg vremena. Cijele godine u Novigradu će raditi hotel Nautica.

U Poreču će čitave jeseni gostima biti na raspolaganju hotel Palazzo u centru grada, dok će hotel Parentium Plave Lagune raditi do početka studenog. Do 25. listopada ostaje otvoren hotel Riviera tvrtke Riviera Adria, također u centru grada, ali će zato ova tvrtka svoje goste tijekom jeseni moći ugostiti i u Diamantu.

U Rovinju do kraja godine ostaju otvoreni hoteli Adriatic, Lone i Park, dok 2. studenog svoja vrata zatvara Monte Mulini, a tjedan dana kasnije i Eden. Do 2. studenog radi i vrsarski hotel Pineta.

Što se tiče najvećeg istarskog grada, Pule, cijele je godine otvorena jedino Histria, dok će u Rapcu do 10. studenog raditi jedino Hotel&Casa Valamar Sanfior, koji je ove godine obnovljen i podignut na četiri zvjezdice. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter