Vecina hrvatskih nogometaša u izlogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim što ce na Europskom nogometnom prvenstvu loviti veliki rezultat, vecina hrvatskih reprezentativaca ce svojim igrama pokušati i podici cijenu i pronaci novi igracki angažman

Naš najtraženiji igrac je Luka Modric. Chelse i Manchester United vec ga duže vrijeme love, a prema pisanju Marce i Le Quippea u igru su se ukljucili Real Madrid i PSG. Tottenham ga prošlog ljeta nije želio pustiti u redove Chelsea za 40 milijuna eura, no kako su Spursi ove sezone ostali bez Lige prvaka cini se kako ce predsjednik Daniel Levy morati popustiti. "Ne želim o tome sada razmišljati, odlucit cu nakon EP-a," porucio je najskuplji hrvatski 'nogometni eksponat' Luka Modric.

U skupini igraca koji bi nakon EP-a mogli napustiti svoje sadašnje klubove su i Mario Mandžukic, Vedran Corluka, Stipe Pletikosa, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Tomislav Dujmovic, Milan Badelj...

Mario Mandžukic ima ugovor s Wolfsburgom do 2014. no kako nije postignut dogovor oko novog ugovora, Felix Magath je porucio kako hrvatski napadac može otici za 'pravu cijenu'. Mandžukic je prošle sezone sa 12 golova i 10 asistencija bio prvi strijelac 'vukova', a kao njegovu moguci novi klubovi spominju se Liverpool i Tottenham.

Vedran Corluka je odradio posudbu u Bayernu i vraca se u Tottenham u neizvjesnost. 'Apotekari' nisu imali dovoljno novaca da ga zadrže, a Harry Redknapp mu ne vjeruje previše, pa je razlaz najizgledniji. Sve se glasnije spominje njegov prelazak u kijevski Dynamo.

Dejan Lovren
je zapeo za oko jednom od najtrofejnijih engleskih klubova Liverpoolu koji je spreman ponuditi 16 milijuna eura Lyonu za usluge hrvatskog branica. Lovrena ugovor s Lyonom veže do 2016. godine, a trener 'lavova' Remy Garde vidi ga kao jednog od kljucnih igraca svoje obrane.

Stipe Pletikosa je po izboru navijaca Rostova bio njihov najbolji igrac ove sezone, no 33-godišnji Splican se nada ipak nekom uglednijem klubu. S Rusima ima ugovor do lipnja 2013.

Tomislavu Dujmovicu je završila posudba u Real Zaragozi i nakon EP-a se vraca u Dynamo iz Moskve s kojim ima ugovor do konca kolovoza iduce godine.

Klub bi želio promijeniti i Dinamov trojac - Šime Vrsaljko, Domagoj Vida i Milan Badelj. Vrsaljko je vec duže vrijeme na meti engleskih klubova, za Badelja su navodno 'zagrizli' Malaga i Sevilla, dok je Vida zapeo za oko kijevskom Dynamu.

Niko Kranjcar i Ivica Olic su vec pronašli novu sredinu. Niko napušta London i seli u kijevski Dynamo, dok ce Olic nakon tri godine provedene u Bayernu od iduce sezone ce nositi dres Wolfsburga.

S Bayernom se 'razdužio' i Danijel Pranjic koji je bio korak do selidbe u Kinu, no njegov transfer je 'miniran'."Kina je propala, a o novom klubu cu odluciti nakon EP-a. Imam na stolu nekoliko ponuda, no sada sam maksimalno koncentriran na prvenstvo," kazao je Pranjic.


Podijeli: Facebook Twiter