Veci standard onkološke ambulante

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Onkološka ambulanta pulske Opce bolnice dobila je od Inner Wheel Cluba medicinsku i racunalnu opremu vrijednu 74 tisuce kuna. Defibrilator s EKG-om, posebna pomicna fotelja za primanje kemoterapije, racunalna i dodatna medicinska oprema vec su u funkciji i povecavaju standard lijecenja onkoloških bolesnika.

U prisustvu predstavnica donatora, velikog broja lijecnika i medicinskih sestara na donaciji se zahvalio ravnatelj bolnice prim. Lems Jerin, dr. Gracijela Vretenar voditeljica Odjela za unutrašnje bolesti te dr. Marija Tatkovic, voditeljica onkološkog odjela.

- Sretni smo i zahvalni što još uvijek ima ljudi koji žele pomoci. Nova oprema podignut ce na viši standard primanje kemoterapije. Udobna pomicna fotelja namijenjena je onim bolesnicima kojima više odgovara primati terapiju u poluležecem ili sjedecem položaju. U isto vrijeme dok prima terapiju, na monitoru EKG-a pratimo rad srca, a zahvaljujuci defibrilatoru možemo odmah intervenirati ako se ukaže potreba. S novom opremom mi lijecnici i pacijenti mirniji smo i sigurniji, rekla je dr. Tatkovic.

Do sada je onkološka ambulanta imala na raspolaganju defibrilator s Hitne. Medutim, potrebno je odredeno vrijeme da stigne lijecnik s opremom iz suprotnog krila zgrade.

Inner Wheel Club vec deset godina prikuplja novac za razne ustanove, i to putem prihoda od koncerata ucenika Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova i novcanim donacijama. Do sada su darovali pedijatriju, staracki dom, djecji dom i niz drugih ustanova u gradu. Unatoc krizi, ove su godine prikupili najviše sredstava i usmjerili ih prema bolnici, rekla je dopredsjednica kluba dr. Esin Drnda Grdinic.

Ujedno je i najavila novi koncert ucenika glazbene škole, i to 2. lipnja u Domu hrvatskih branitelja, a sav prihod bit ce namijenjen neurologiji pulske bolnice. U suradnji s voditeljem neurologije odredit ce se prioritetne potrebe, pa ce se u skladu s raspoloživim novcem pokušati namiriti.


Podijeli: Facebook Twiter