Veći promet na hrvatskim autocestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na autocestama u Hrvatskoj proteklog je vikenda, četvrtog u kolovozu, ostvaren veći promet vozila u odnosu na usporedivi vikend prošle godine, doznaje se iz četiri tvrtke-koncesionara autocesta.

Hrvatske autoceste (HAC) na svim autocestama u svojoj nadležnosti te kroz tunel Sveti Ilija tijekom tri dana vikenda, od 23. do 25. kolovoza, zabilježile su promet 500.641 vozila, što je 39 tisuća ili 8,47 posto više vozila nego u usporedivom vikendu prošle godine.

HAC je pritom zabilježio rast prihoda od naplaćene cestarine za 11,1 posto, na 26,18 milijuna kuna (bez PDV-a).

Na izlaznim naplatnim postajama autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) proteklog je vikenda zabilježeno ukupno 288.272 vozila, što je 122 vozila ili 0,4 posto više nego u istom vikendu prošle godine.

Na Autocesti Zagreb-Macelj protekloga vikenda promet vozila porastao je 7,3 posto u odnosu na godinu ranije. Ukupno je tom autocestom od petka do nedjelje prošlo 107.906 vozila, podaci su tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o.

Porast prometa vozila za 3,5 posto, na njih ukupno 133.267, za vikend je ostvaren i na cijelom Istarskom ipsilonu. Iz tvrtke Bina Istra doznaje se i da su poraste ostvarili na svim naplatnim postajama, pri čemu najviše, za 8,1 posto, na naplatnoj postaji Umag. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter