Vecernjakovci premijerki urucili svoje zahtjeve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerki Jadranki Kosor pri odlasku s današnje sjednice Vlade na put u Rijeku, novinari Vecernjeg lista u štrajku urucili su svoje zahtjeve pred Banskim dvorima, a ona im je obecala da ce pomoci koliko bude mogla. Potvrdila je da svi moraju poštivati zakone. Uoci sjednice Vlade predsjednik Sindikata novinara Vecernjeg lista Anton Filic zajedno je s kolegama koji su u štrajku dijelio letke ministrima upozoravajuci na stanje u tom dnevnom listu.

"Ne želimo kruha preko pogace. Želimo skroman, ali kvalitetan kolektivni ugovor, no ne nailazimo na pozitivan odgovor druge strane. Prakticki nam je postavljen ultimatum da moramo najprije prekinuti štrajk pa ce onda Uprava pregovarati s nama. Mi to ne možemo prihvatiti", rekao je Filic.

Kazao je da su ponudili Upravi produljenu primjenu samo nekih prava iz kolektivnog ugovora, medutim, ni to nije prihvaceno. "Danas cemo clanove Vlade obavijestiti da pravna država u Hrvatskoj ne funkcionira. Ocito je na djelu 'deal' medijskih tajkuna i dijela vlasti na štetu novinara i medijskih sloboda u Hrvatskoj, a to je velika opasnost", ocijenio je Filic.

U letku, medu ostalim, vecernjakovci u štrajku upozoravaju na kršenje zakona o radu, izvlacenje novca iz tvrtke, dislokaciju poslovnog prostora, pad naklade i broja zaposlenih, preoblikovanje iz dionickog društva u društvo s ogranicenom odgovornošcu i drugo.


Podijeli: Facebook Twiter