Večeras zatvaranje Poreč Doxa

Elemental nastupa u završnici festivala (Neven LAZAREVIĆ)
Elemental nastupa u završnici festivala (Neven LAZAREVIĆ)

Međunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox večeras će zatvoriti svoja vrata. Nakon projekcije dva filma, na trgu ispred kina u 23 sata uslijedit će ceremonijal svečanog zatvaranja, a nakon toga koncert grupe Elemental.

Program će početi u 18 sati njemačkim filmom "Sonita", redateljice Rokhsarehe Ghaemmaghami iz Teherana, koji prikazuje 18-togodišnju Sonitu koja bi željela da joj je otac Michael Jackson a majka Rihanna. Djevojka mašta kako će postati slavna reperica, no zasad su njene jedine obožavateljice druge tinejdžerice u teheranskom skloništu. Ondje Sonita, izbjeglica iz Afganistana, ide na terapije zbog trauma koje je usmjeravaju prema boljoj budućnosti. Njezina obitelj planira jednu posve drugačiju priču jer kao mlada vrijedi devet tisuća, a ženama u Iranu nije ni dopušteno pjevati.

Slijedi u 19.45 sati dokumentarac „Bolshoi Babylon“ britanskih autora Nicka Reaa i Marka Franchettija, nakon čega je na programu druženje s direktorom Beldocsa, Beograđaninom Mladenom Vušurovićem. Ovaj dojmljivi dokumentarac vodi nas u svijet vrhunske umjetnosti i žestoke konkurencije u ruskom Baletu Boljšoj. Priča je to o dramatičnom događaju kada je Sergej Filin, ravnatelj Baleta u Boljšoj teatru, prije tri godine napadnut ispred svog doma i zaliven kiselinom. Dok se Filin liječio, njegovu je ulogu preuzeo intendant Vladimir Urin, a bivši baletni prvak Pavel Dmitričenko završio je na sudu kao glavni organizator napada.

U slučaju kiše koncert Elementala će se održati u kafiću Corner. (T. K.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter