Večeras veliki susret generacije učenika

Korzo je nekad bilo omiljeno okupljalište srednjoškolaca (Arhiva)
Korzo je nekad bilo omiljeno okupljalište srednjoškolaca (Arhiva)

Danas će u Puli održati najveće i najmasovnije okupljanje cijele jedne generacije učenika pulskih osnovnih škola, ali i okolice, koji su klupe osmoljetki napustili 1984./85. godine. Zajedno s njima, okupit će se i profesori i prijatelji malo starije, ali i mlađe generacije. Svi oni koji su prije 30 godina napustili osnovnoškolske klupe i najljepše uspomene, obnovit će ih zajedničkim druženjem, prvo u svojim školama, potom na Korzu i Uljaniku.

Od Rojca do Korza

Okupljanje učenika zakazano je u 18 sati u matičnim školama. Riječ je o tadašnjim školama Vladimir Gortan, Bratstvo i jedinstvo, 43. istarska divizija, 2. puljski partizanski odred, Moša Pijade, Tone Peruško, Ivo Lola Ribar, Neven Kirac, Giuseppina Martinuzzi, Josip Broz Tito, Fažana, Vodnjan, Marčana, Divšići i Vladimira Nazora u Krnici. Potom će, s jedne strane, bivši učenici

43. istarske divizije, Vladimira Gortana i Bratstva i jedinstva okupiti se i parkirati kod Rojca u 19.30 sati, te otići pješice po učenike nekadašnjeg 2. puljskog partizanskog odreda (danas OŠ Monte Zaro) gdje će se svi zajedno spustiti po ekipu iz OŠ Moša Pijade (sada Centar), i Ulicom Sergijevaca doći do Giardina, odnosno korza.

Zabava u Uljaniku

S druge strane, svi učenici koji gravitiraju području Šijane: Tone Peruško Ivo Lola Ribar, Neven Kirac i ostale, naći će se, nakon susreta po školama, u 19.15 na Karolini gdje će se čekati do 19.45 sati, a potom i oni kreću prema Korzu. Veliki susret generacije bit će u 20 sati na Korzu. Nakon 45-minutnog druženja, s transparentima matičnih škola krenut će na veliki generacijski party u klub Uljanik na ples, zabavu i pjesmu uz hitove njihove mladosti.

Kako ističu organizatori, velika zahvala na podršci ide Gradu Puli i Pula parkingu, koji su za ovu manifestaciju, od 17.30 sati, osigurali besplatno parkiranje na Karolini, a mnogi će besplatno parkirati i na velikom parkiralištu Rojca. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter