Veceras vatromet i filmovi u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji, 57. festival igranog filma u Puli svecano se otvara veceras u 21.30 sati u pulskoj Areni. Vrata Arene bit ce otvorena vec u 20.30 sati, a publiku ce pri ulasku pratiti filmska glazba u izvedbi Puhackog orkestra grada Pule.

Program svecanog otvaranja bit ce emitiran na prvom programu Hrvatske televizije, a koncepcijski je, prema najavi, posve filmski osmišljen. Svecano otvaranje vodit ce Dora Fišter i Damir Markovina. Vatromet publika može ocekivati nekoliko minuta nakon 22 sata.

U cast festivalskog otvaranja, a u povodu 90. obljetnice rodenja velikog talijanskog redatelja Federica Fellinija (1920.-1993.) veceras u 19.30 sati u dvorani Circola slavni svjetski trubac Mauro Maur uz klavirsku pratnju Francoise de Closse održat ce koncert sa skladbama iz njegovih najslavnijih filmova koje je napisao jedan od najvecih svjetskih skladatelja filmske glazbe - Nino Rota. Maur i de Closse izvest ce i skladbe Ennija Morriconea.

U kinu Valli u 16 sati filmska publika moci ce pogledati reprizu filma iz medunarodnog programa Europolis-Meridijani "Transfer" redatelja Damira Lukacevica, dok je u 17.40 sati na programu projekcija francuskog filma ceste "Daj mi ruku" redatelja Pascala-Alexa Vincenta. (B. VINCEK)

U Arenu moguce uci s picem u plasticnoj bocici
Za razliku od prijašnjih godina, u amfiteatar ce biti moguce unositi pica, ali samo u plasticnoj ambalaži. Koji se sve predmeti ne smiju unositi u Arenu, pisat ce na poledini ulaznice koja i ove godine služi i kao glasacki listic za nagradu publike Zlatna vrata Pule.


Podijeli: Facebook Twiter