Večeras vatreno ludilo u Areni

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu utakmicom domaćina i Hrvatske, koje će, procjenjuje se, pratiti dvije milijarde ljudi diljem svijeta, Puljani i gosti moći će gledati putem platna postavljenog na najljepšoj pozornici na otvorenom, jedinoj pravoj hrvatskoj Areni.

Besplatno praćenje dvoboja carioca i vatrenih na velikom platnu u amfiteatru omogućio je Grad Pula na inicijativu Hininog novinara Daniela Sponze, a ovo će biti drugi put u povijesti Arene da posjetitelji uživaju u praćenju nogometne utakmice. Prije šest godina prepuna Arena navijala je za Hrvatsku protiv Turske na Europskom prvenstvu.

Iako je prvotno najavljeno da će se na ulazima u amfiteatar posjetiteljima oduzimati sve staklene i plastične boce, organizatori su, zajedno s redarima i policijom, odlučili da zbog paklenih vrućina dozvole unošenje plastičnih boca s vodom. Unošenje pirotehnike je strogo zabranjeno, ne samo zbog toga što će se utakmica pratiti u zaštićenom spomeniku kulture, već i zato što će u Areni biti veliki broj mlađih osoba i djece.

Utakmica Brazil - Hrvatska počinje u 22 sata, a ulazi Arene otvorit će se već u 19 sati, ne bi li se posjetiteljima omogućilo da na vrijeme zauzmu mjesta i da se izbjegnu gužve. Uoči i nakon utakmice, koja će se prikazivati u HD rezoluciji, posjetitelji će zabavljati DJ Marko Londer te voditeljski duo Šajeta i Kristijan Nemet, a bit će tu i mnoštvo navijačkih pjesama te nagradnih igara.

Od 19.30 do oko 1 sat za promet će biti zatvorene ulice na prilazima Areni, i to Istarska od semafora do amfiteatra te Kolodvorska ulica od Arene do Ulice starih statuta.

Preostale dvije utakmice Hrvatske u grupi A, protiv Kameruna 18. na 19. lipnja (u pola noći) i Meksika 23. lipnja (u 22 sata), Puljani će moći pratiti na velikom platnu na Forumu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter