Veceras Uri Caine Bedrock 3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi ciklus Jazzbina Pula Jazza pocinje u ponedjeljak u 21 sat u Domu hrvatskih branitelja, gdje nastupa Uri Caine Bedrock 3. Ovaj put sastav nastupa pojacan pjevacicom gospela Barbarom Walker. Vrsni jazz pijanist i skladatelj te ljubitelj klasicne glazbe Uri Caine suradivao je s Donom Byronom, Daveom Douglasom, Johnom Zornom, Terryjem Gibbsom, Buddyjem Defrancom, Clarkom Terryjem… Takoder je 2003. bio direktor venecijanskog bijenala za glazbu, a ove je godine nominiran za nagradu Grammy.

Vrlo je zanimljiv i popis ljudi s kojima su suradivali basist Tim Levebvre i bubnjar Zach Danziger, a koji nisu usko vezani uz jazz glazbu. Levebvre, poznat i kao izvanserijski basist je, primjerice, osim s jazzerima kao što su Jamie Cullum, Wayne Krantz ili Chris Potter svirao i s Jonom Bon Jovijem te Jamesom Taylorom, a godinama je bio i clan kucnog sastava TV emisije Saturday Night Live te pustio trag i na glazbi iz filmova poput "Oceanovih 12" ili serije "Obitelj Soprano". Danziger je pak suradivao s poznatim rock grupama poput U2, Primal Scream i Manic Street Preachers. Za njega kažu da predstavlja ono najbolje što jungle i drum 'n' bass scena mogu ponuditi, a upravo je Uri Caine Bedrock 3 poznat kao fusion projekt koji ispreplice jungle i drum 'n' bass s jazzom.

Kako to zvuci kada im se pridruži iskusna R&B, jazz i pop pjevacica koja je uz to suradivala s Natalie Cole, Patti LaBelle, Groverom Washingtonom i drugima, moci cete cuti u ponedjeljak navecer.

Caine i Bedrock 3 u Pulu dolaze u sklopu svoje europske turneje Bedrock Plastic Temptation u okviru koje na rasporedu imaju 13 koncerata.

Od onih koji su poslali kupone, izvuceno je deset imena sretnih dobitnika, od kojih ce pet dobiti po jednu ulaznicu za koncert, a pet ce dobiti po jednu majicu Jazzbine.

Po jednu ulaznicu za koncert Urija Cainea dobili su: Paula Jurman, Muntriljska 7, Pazin; Dragan Braus, Sergijevaca 21, Pula; Marko Šimunic, Motovunska 7, Porec; Georg Herceg, Buonarrotijeva 11, Pula i Ana Galant, Vidulini 14, Žminj.

Po jednu majicu dobili su: Denis Kalac, Rizzijeva 34, Pula; Kristina Buic, Marcana 334, Marcana; Tina Šumberac, Negrijeva 11, Pula; Branko Polovina, Barbaliceva 4, Pula i Davorka Verbanac Hošnjak, Škokovica 7, Pula.

Sretni dobitnici mogu ulaznice i majice podici veceras na ulazu u Dom hrvatskih branitelja uz predocenje osobne iskaznice.


Podijeli: Facebook Twiter