Večeras u Areni počinje Outlook festival

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Outlook festival, najveći europski festival bass i soundsystem kulture večeras će, prvi put, biti otvoren ekskluzivnim koncertom u pulskoj Areni. Tri svjetska renomirana DJ-a, Earl Gateshead J Rocc i Grandmaster Flash od 19 sati nadalje rasplesat će tisuće outlookovaca u dub, reggae i hip-hop ritmu, da bi u 22 sata, kao glavni izvođači večeri, nastupili reggae uzdanice The Original Wailers (čiji je lider, gitarist Al Anderson svirao s Bobom Marleyom), i koji će u jednosatnom nastupu, osim skladbi sa svog albuma "Miracle", izvesti i najveće hitove s kultnog legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa "Exodus" ("Jamming", "Waiting in Vain", "Three little birds", "One Love/People Get Ready").

Prije njihova nastupa, Grandmaster Flash, jedan od utemeljitelja hip-hop kulture, sa svojim će originalnim block party setom donijeti u Arenu zvuk rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji ubrzo proširio po cijelom svijetu.

Poznati dub reggae selektor Eearl Gateshead prvi će provesti publiku kroz najveće hitove dub i reggae sound system kulture, da bi od 23 do 01 sat zajedno s jednim od najboljih svjetskih DJ-eva J Roccom puštao glazbu različitih plesnih žanrova.

Uz već jučer zamjetan broj posjetitelja na ulazu u kamp na Puntiželi, odvijali su se i završni radovi na velikom platou u štinjanskoj uvali kao i u tvrđavi Punta Christo, gdje će do nedjelje pred desetak tisuća posjetitelja (od čega dvije trećine Engleza), na 12 dnevnih i noćnih pozornici nastupiti više od 500 izvođača, uključujući imena kao što su Yasiin Bey (Mos Def), Capleton, Talib Kweli, Anthony B, Jay Electronica, Alborosie & The Shengen Clan, The Pharcyde, Bonobo (DJ set), Andy C, Rustie, Pharoahe Monch, Goldie…Goste opslužuje tisuću festivalskih radnika i 900 volontera. (Zoran ANGELESKI)

Bude li kiše, program u Areni ide po planu
Prema posljednjim vremenskim prognozama, večeras na koncertu otvaranja Outlooka u pulskoj Areni ne bi trebalo biti kiše, no ukoliko je i bude, program će se održati prema planu, kao i sav festivalski program koji slijedi iduća četiri dana u Štinjanu. Sa svim službama spremni smo i na najgore vremenske uvjete, uz punu sigurnost za sve posjetitelje, kazala je jučer Dijana Lakuš u ime organizatora Outlook festivala.

Večerašnja satnica u Areni
19 - 19.45 Earl Gateshead
19.45 - 20.30 J Rocc
20.30 - 21.45 Grandmaster Flash
22 - 23 The Original Wailers
23 - 01 Earl Gateshead & J Rocc
 

U Arenu se ulazi sa zadnje strane, iz "žute zone"
Večeras Arena otvara vrata u 18 sati, a posjetitelji će moći ulaziti sa zadnje strane; na trgu Ozad Arene bit će označena i ograđena 90 metara duga i 17 metara široka tzv. 'žuta zona', iz koje će se ulaziti u amfiteatar. U toj će zoni biti postavljena tri bara i kemijski WC-i, a njih neće nedostajati i unutar Arene. Dosad uobičajeni ulaz za publiku, s donje desne strane, večeras je rezerviran za press i VIP goste, saznajemo od voditelja koncertnog događanja u Areni Borisa Bjelice.

Prema uobičajenoj praksi na svim većim festivalima, dodaje Bjelica, posjetitelj koji u jednom trenutku za šestosatnog programa večeras iziđe iz Arene, neće više moći ući unutra do kraja programa u 01 sat. Za goste Outlooka organizatori nisu nakon kraja programa organizirali nikakav afterparty u samom gradu, već ih to čeka na tvrđavi Punta Christo i na plaži unutar kampa na Puntiželi. Za festivalske posjetitelje tijekom današnjeg dana organiziran je brz brodski prijevoz iz štinjanske luke do pulske luke i natrag po cijeni od 50 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter