Večeras TBF s novim albumom na Kaštelu

The Beat Fleet
The Beat Fleet

Nakon odgode prvotno planiranog srpanjskog nastupa zbog najavljenog nevremena, uvijek rado viđeni gosti na pulskim koncertnim pozornicama, splitski The Beat Fleet, nastupa večeras na Kaštelu, gdje će promovirati dugoočekivani novi album ''Danas sutra''.

Nastali 1990. godine, TBF su 1992. godine snimili tri pjesme u kućnoj produkciji i plasirali ih po lokalnim radio stanicama. Tih godina ih je primijetio poznati splitski producent Dragan Lukić Luky, postavši im producent. Prvi album "Ping-pong (Umjetnost zdravog đira)" izašao je 1997. godine, a ovaj posljednji, "Danas sutra" (objavljen ovog proljeća, četiri godine nakon objavljivanja "Pistaccio Metallic"), njihov je šesti studijski album. Sastoji se od 11 pjesama, a nazvan je po istoimenoj pjesmi koja ga otvara. Iako nema sumnje u to da će večeras izvoditi poznate pjesme s prošlih albuma, novi album sadrži razne glazbene stilove, a osnovu i dalje čine Sašini stihovi i rime.

Saša Antić je, nakon objave albuma, izjavio: "Super je osjećaj kad se upustiš u takav izazov ili eksperiment i kad to na kraju ima glavu i rep. To je nešto što te ispunjava. Mi nismo bend koji bi moga jahat samo na jednom žanru, to bi nam dosadilo. TBF ima u svom muzičkom radu jednu šarolikost i teatralnost koja nas intrigira. Želimo ostat muzički dovoljno neuki da bi se mogli igrati i istraživati".

Prije TBF-a, nakon pet godina izbivanja, nastupa Igor Ferenac

Nakon gotovo pet godina izbivanja, na scenu se vraća vodnjanski pjevač Igor Ferenac, i to večeras na Kaštelu, gdje će sam nastupiti prije TBF-a. Kreirao je, kaže, 30-ak novih pjesama od kojih će se gotovo polovica naći na njegovom solo prvijencu "Naročito uspješan".

- Nastupam sam, pjevam i sviram akustičnu gitaru, iako dimenzija albuma neće biti potpuno akustična. Ne nastupam sam zato što mislim da je tako najbolje, već mislim da je to najbolji način započinjanja novog projekta, a širit ću bend prvom prilikom, u skladu s mogućnostima, kaže bivši frontmen Popeyea, koji će se večeras predstaviti s nekoliko pjesama, a onda kreće sa serijom koncerata. Na repertoaru se nalazi i nekoliko pjesama grupe Popeye, te nekoliko pjesama njegovih uzora.

- Grupa Popeye izdala je dva albuma "Domaći benzin" i "Cijena slobode", a raspali smo se dok sam u Turopolju izdržavao 25-mjesečnu kaznu, kaže Ferenac. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter