Večeras Stefan Milenković & Marko Hatlak, sutra Nicholas Payton

Stefan Milenković
Stefan Milenković

Večeras u sklopu 6. Rovinj Jazz Festivala na "domaćim daskama" i u dvorištu bivše Tvornice duhana nastupit će svjetski poznati virtuoz na violini Stefan Milenković.

Uz činjenicu što je riječ o vrsnom i talentiranim umjetniku, valja imati na umu i da je Stefan Milenković bivši stanovnik grada svete Eufemije, pa ga i njegovi prijatelji i poznanici tim više dočekuju i očekuju s velikim nestrpljenjem. Koncert Stefan Milenković & Marko Hatlak nastupom pod imenom Tango Compas, publiku će odvesti na uzbudljivo putovanje od Južne Amerike do srca Europe, od kolijevke tanga do modernih remek djela.  Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Večer kasnije, u subotu 16. srpnja, festivalsku  će pozornicu zauzeti još jedan virtuoz (trubač) koji ujedno slovi kao jedan od najvećih umjetnika našeg vremena, Nicholas Payton koji će nastupiti sa svojim triom u pratnji vokalistice Jane Monheit.

Dodajmo i da će ljubitelji sevdalinki na svoje će doći narednog vikenda, kada će 22. srpnja nastupiti Amira Medunjanin, jedna od najpoznatijih interpretatorica sevdaha i sevdalinki. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter