Večeras se otvara 55. Annale: Re/konstrukcija

Ovogodišnji projekt će predstaviti polustoljetnu povijest porečkog Annala (Arhiva/ Jelena PREKALJ)
Ovogodišnji projekt će predstaviti polustoljetnu povijest porečkog Annala (Arhiva/ Jelena PREKALJ)

Večeras u 20.30 sati u porečkoj galeriji Zuccato, a potom u 21 sat u Istarskoj sabornici otvara se tematska izložba o 55 kontinuiranih godina održavanja porečkog Annala. Pučko otvoreno učilište Poreč ovim povodom organizira tematsku, jubilarnu, izložbu i forum suvremenih kustoskih praksi.

Putem dostupne dokumentacije, umjetničkih radova i arhivskih materijala projekt će predstaviti polustoljetnu povijest porečkog Annala, s naglaskom na one umjetnike i dijela koji govore o kontinuitetu, transformaciji, kontekstualizaciji i valorizaciji hrvatske suvremene umjetnosti. Tako će na izložbi biti predstavljena dijela Ede Murtića, Zlatka Price, Ivana Kožarića, Vojina Bakića, Branka Ružića, Ferdinanda Kulmera, Milene Lah, Gorana Trbuljaka, Nives Kavurić Kurtović, Đanina Božića, Silva Šarića, Alena Floričića, Gorana Škofića, Davora Sanvincentija, Dragane Sapanjoš, Olje Grubić, Ivana Picelja, Sofije Silvije, Marina Tartaglie i Borisa Demura.

Projekt 55. Annale: Re/konstrukcija postavlja se kao izložba/publikacija/forum i otvara društveni prostor u kojem se aktivno radi na značenjima, pričama, povijesti, funkcijama i transformacijama umjetničkog materijala. Izložba, je retrospektivno dokumentarističkog karaktera, uz predstavljanje recentnih radova Olje Grubić, Dragane Sapanjoš, Davora Savicentija i Gorana Škofića. Na taj se način žele nagovijestiti smjernice i mogućnosti budućeg razvoja ove najstarije manifestacije vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj. Kustosice izložbe su Branka Benčić i Jerica Ziherl. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter