Večeras razgovor s violinisticom Isabel

Isabel završila u Ženevi tri studija - violine, baleta i psihologije
Isabel završila u Ženevi tri studija - violine, baleta i psihologije

Večeras će se, s početkom u 19 sati, u prostoru Gradske radionice na Stoji održati druženje i razgovor s intrigantnom švicarskom violinisticom Isabel. U sklopu programa 'Gradionica: Druženje s umjetnicima', ona će objasniti svoj pristup umjetničkom djelovanju, a posebice sklonost improvizaciji u glazbi. Ona, naime, smatra kako je veoma važno priuštiti si rizik nepoznatog jer je to jedini način da nove stvari iskrsnu.
 
S druge strane, Isabel već više od 25 godina izvodi i radi na Bachovim sonatama za violinu, kao procesu pronalaska originalnog i osobnog načina za 
sviranje i otkrivanje Bacha.
 
Punim imenom Blaise Catala, Isabel je rođena u Ženevi, gdje je studirala violinu i glazbenu teoriju na tamošnjem konzervatoriju, ali i balet na V. Kouznetzova akademiji u istom gradu te psihologiju na ženevskom sveučilištu. Surađivala je s mnogim renomiranim glazbenicima (Nina Simone, Ingrid Caven, Catherine Ribeiro, Ben Zimet, Darko Rundek, Birlyant Ramzaeva, Barre Phillips, Trilok Gurtu, Andre Jaume, experimental orchestra of Montpellier, a sudjelovala je i na brojnim projektima na međunarodnoj kazališnoj i plesnoj sceni. U Gradskoj radionici pokrenula je i vodi program glazbenih druženja 'Točka susreta'.
 
Program Gradske radionice Druženje s umjetnicima hibridni je pristup (prezentacija, razgovor, performans, improvizacija...,), koji kroz dijalog pruža prostor za preispitivanje različitih stvaralačkih pristupa pri čemu se naglašava nematerijalna komponenta umjetničkog rada i temeljne vrijednosti osobnog umjetničkog pristupa. To je druženje otvorenog tipa koje se odvija u neformalnom prostoru Gradske radionice. (Z. A.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter