Večeras proslava uz projekciju iznenađenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proslava šeste obljetnice organiziranja javnih edukativnih filmskih programa, uz projekciju iznenađenja, druženje i, kao i uvijek, slobodan ulaz, održat će se večeras s početkom u 20 sati u klubodromu Pulske filmske tvornice.

Kao mjesto filmske edukacije i promocije, Klubodrom PFT-a pripremio je do sada otprilike 250 programa među kojima su bila predstavljanja filmskih i video autora (Andrej Korovljev, Davor Sanvincenti, Elvis Lenić…), festivala (25fps, Liburnia Film Festival…), revija (Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Ispod tepiha…) i udruga (Restart, Fufilm Bologna, Kinoklub Zagreb…), zatim retrospektive (Daniel Šuljić i Ivan Ladislav Galeta) te projekcije igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova.

Prethodno su tu bili i posebni programi kao što su "Kratke slike" Emine Kurtagić te "Lenićeva lista", dok su u četvrtu godinu održavanja uplovile književno-filmske "Bijele večeri" s Borisom Vincekom, posvećene filmskih adaptacijama literarnih dijela. Brojni su bili i gosti - od Slobodana Šijana, do Mladena Lučića i Ines Pletikos - koji su bili prisutni osobno ili putem video linka. Posebna pažnja bila je od početaka posvećena kratkometražnoj produkciji te programima po odabiru gledatelja, koji su pri tom morali održati uvodnu riječ. Sastavni dio Klubodroma bile su i grupna analiza te diskusija, kojima se gledatelje potiče na promišljanje i aktivno sudjelovanje. U sedmoj godini postojanja publiku očekuje nekoliko novosti te raznoliki program kojim će se i dalje širiti ljubav spram sedme umjetnosti u svim njezinim aspektima. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter