Večeras proglašenje najboljih harmonikaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svečanom dodjelom Kupova grada Pule i koncertom pobjednika, večeras će u 21 sat u velikoj dvorani pulskog Doma hrvatskih branitelja završiti jubilarni 40. međunarodni susret harmonikaša, na kojemu je u četiri dana sudjelovalo više od 500 mladih harmonikaša, pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja iz čak 19 zemalja.

Tijekom današnjeg jutra natjecat će se još harmonikaški orkestri u preostaloj kategoriji izvođača mlađih od 15 godina kao i onoj bez dobne granice. Jučer su se, pak, natjecali solisti i komorni sastavi  u najstarijim kategorijama, za izvođače mlađe i starije od 19 godina, dok je sinoć u crkvi Sv. Franje održan koncert dueta koji čine karizmatični, svjetski poznati srpski violist Saša Mirković i nagrađivani harmonikaš Vladimir Blagojević.

Od jučer pristiglih rezultata moglo se saznati da je stručni žiri najvišim ocjenama, u kategoriji mlađih od 15 godina, nagradio komorni sastav koparski Duo Peroša, koji čine Julijana Peroša (harmonika) i Katarina Peroša (klavir), dok je najbolji solist u kategoriji "B1" (mlađi od 13 godina) mladi norveški harmonikaš Mathias Rugsveen. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter