Večeras premijera novog spota pulske Dogme

Seminar je održan u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici (B. P.)
Seminar je održan u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici (B. P.)

Pulski bend Dogma objavio je novu pjesmu "Nemir", avidespoo za ovu pjesmu premijerno će se prikazati večeras u TV emisiji POPROCK.HR na Drugom programu HTV-a. Riječ je o muško-ženskom duetu, gdje se kao gost u pjesmi pojavljuje Maja Griparić, pjevačica pulskog sastava The Chweger.

Novom pjesmom Dogma najavljuje svoj novi peti po redu studijski album, a njegov se izlazak planira na proljeće iduće godine, pod etiketom izdavačke kuće Dallas.

Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu, dok su mix i mastering odrađeni u Londonu.

Autor teksta i frontmen benda Sandro Pettener kaže da pjesma "Nemir" govori o univerzalnom traženju mira.

- U sadašnjem vremenu okruženi smo vijestima i glasovima nasilja, nezadovoljstva, raznim distrakcijama od kojih ne možemo čuti vlastiti glas. Pjesma govori o unutarnjem traženju jednog takvog mjesta - prostora u kojemu se možemo očistiti od te buke i nemira i pročistiti se, kako bismo mogli čuti ponovno svoje unutarnje ja. Nemir je dio svih nas, kao neki simbol današnjih generacija, udaljeni smo od samih sebe, zagađeni vanjskim informacijama i kao takvi izgubili smo izvorni način komuniciranja. Moj je poziv da se čovjek mora očistiti i izolirati od tog vanjskog zagađenja kako bi čuo sebe i druge. Može se to odnositi i na muško/ženski odnos, ali nemir je univerzalan pojam pa se samim time odnosi na sve nas i komunikaciju bilo koja dva ljudska bića, kaže Pettener.

Videospot za istoimenu pjesmu snimila je i režirala N.O. Production iz Pule. Spot je režirao Mladen Đaković; snimatelji su Mladen Đaković i Mateo Ostojić, a u spotu koji je sniman u Puli i okolici glume pulski glumci Iva Kevra i Rade Radolović. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter