Večeras premijera filma o Zlatanu Ibrahimoviću

Autori filma o Zlatanu Ibrahimoviću su Ibsu Fredrik i Magnus Gertten
Autori filma o Zlatanu Ibrahimoviću su Ibsu Fredrik i Magnus Gertten

Hrvatska premijera švedskog dokumentarca "Kako postati Zlatan/Becoming Zlatan..." na programu je 6. Poreč Doxa večeras u 20 sati. Autori filma su Fredrik i Magnus Gertten, a nastao je u koprodukciji Švedske, Nizozemske i Italije.
 
Priča prati odlučujuće godine jednog od poznatijeg sportaša današnjice, švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića, a predstavljena je kroz rijetke arhivske snimke u kojima otvoreno govori o svom životu i izazovima u njemu. Film Ibrahimovića pažljivo prati od debija u timu FK Malmo 1999. godine, kroz konfliktne godine u Ajaxu iz Amsterdama, pa sve do njegovog konačnog proboja sa Juventusom 2005. 
 
Program Međunarodnog festivala dokumentarnog filma počinje u 17 sati s projekcijama odabranih filmova Visoke škole za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici iz Slovenije. Riječ je o tri filma koje će porečka publika imati prilike pogledati danas - "Odpadki druge generacije/ Rejects of the second generation", "Caldas Da Rainha Hardcore - The New Generation" i "V senci kletk je najhladneje / In shade of cages is the coldest".
 
U 19 sati slijedi film "Osvjetljivač zvuka" redatelja Mladena Ćapina o Edinu Karamazovu, koji je poznat prvenstveno po svojoj uspješnoj suradnji sa Stingom. Film govori o vrhunskom glazbeniku i relaciji s njegovih pet prijatelja, koji kao i on fanatično vole glazbu, instrumente i ribolov.
 
Ćapin radi kao scenarist i redatelj u dokumentarnom programu HRT-a. Snimio je tridesetak dokumentarnih emisija i filmova u produkciji HTV-a. Bavi se socijalnim i psihološkim pričama i prikazima običnih ljudi, njihovih zanimanja, strasti i sudbina.
Za kraj večeri u 22 sata na AfterDox partyju nastupit će DJ Dobri Lado. (T. K.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter