Večeras počinje sedmo izdanje UmagoBluesa

UmagoBlues traje do nedjelje, 7. kolovoza
UmagoBlues traje do nedjelje, 7. kolovoza

U organizaciji umaške udruge Umagoloud, večeras započinje  Music& Art Festival Umago Blues, koji je zauzeo značajno mjesto u kalendaru događanja grada Umaga, te polako, ali sigurno došao do samog vrha blues evenata u Hrvatskoj. Sedmo izdanje ovog renomiranog festivala održava se do nedjelje, 7. kolovoza, na raznim lokacijama u Umagu. U okruženju gradskih ulica i trgova organizatori ne nude samo muzičke nastupe, već tokom sva tri dana velika svjetska blues imena sudjeluju u brojnim radionicama i jam sessionima, potpuno besplatnim i dostupnim svim posjetiteljima.

U jutarnjim će se satima u caffe barovima Gala i Circolo održavati jutarnja kava uz akustične zvukove blues izvođača i to od 10.30 do 12.30, a u večernjim satima svirke su na terasi wine bar & shopa ItIstria. Od 21 sat program se seli na glavnu pozornicu smještenu na Trgu slobode, gdje će uz mlade blues izvođače nastupiti svjetski poznati glazbenici, koji će publiku zabavljati do sitnih sati. Za one nezasitne i željne dobre zabave, after party će se odvijati na pozornici American bara.

Na ovogodišnjem će izdanju festivala nastupiti brojni izvođači, između kojih je bitno istaknuti Tchakounte' Band, Zamba Blues Band, The Bayou Side, Earl Thomas Band, Vervet, Tomislav Goluban Band, Wrong business i Leonardo M.G.

- Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga prepoznali su kvalitetu i diferenciranost koju ovaj Festival Umagu nudi i stoga su od samog početka velika podrška ovoj manifestaciji. UmaGoBlues festival garantira izuzetno zanimljivu atmosferu i zabavu u skladu sa svjetskim trendovima predstavljanja kvalitetne glazbe, veli Vladimir Brajan, organizator festivala i predsjednik udruge Umagoloud. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter