Večeras počinje Poluotok radosti

Viktor Vidović (Arhiva)
Viktor Vidović (Arhiva)

Ovogodišnje izdanje festivala komorne glazbe Poluotok radosti službeno počinje danas, u 21 sat u prostorima podzemlja Arene.

Kao uvod u ovu manifestaciju prije dva tjedna u crkvi sv. Franje nastupili su polaznici tečaja komorne glazbe u Dolomitima, a mentori su im bili Martina Cukrov Jarrett, pijanistica i violinist Zoran Jakovčić.

- Poluotok radosti je započeo unutar zgrade Arheološkog muzeja, u lapidariju. Međutim, zbog adaptacije prostora počeli smo muzicirati u ostalim prostorima Muzeja, a to su Sveta srca, te podzemlje Arene. Moram napomenuti da to nisu puka eksperimentiranja s navedenim prostorima, jer je Istarska glazbena scena mladih prije dvanaestak godina u podzemlju amfiteatra održavala koncertne matineje "Predah u hladu", a muzejsko-galerijski prostor Svetih srca glazbeno je počeo živjeti Silvestrovom u Svetim srcima, prvim koncertom tamo održanim 2011., kazala je organizatorica Vesna Ivanović Ocvirk, u ime Istarske glazbene scene mladih.

Prvi koncert na rasporedu je večeras, a nastupaju mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i gitarist Viktor Vidović. Dana 16. kolovoza nastupa harmonikašica Mia Ćojbašić, a 30. kolovoza E-string trio: Milan Grbić, violina Domagoj Terzić, gitara i Dražen Maretić, violončelo.

To je također zajednički projekt Istarske glazbene scene mladih, pulske Turističke zajednice i Arheološkog muzeja Istre.

Svi koncerti počinju u 21 sat u podzemlju Arene. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter