Večeras počinje 64. Pulski filmski festival

Hugh Laurie
Hugh Laurie

Večeras će se pulskim centrom i oko Arene ponovo sliti nepregledne rijeke ljudi. Neki od njih zaputit će se u sam Amfiteatar, dok će drugi samo šetati gradom iščekujući da vide spektakularni vatromet, jer danas se otvara 64. Pulski filmski festival.

Na "crvenom tepihu"

U 20 sati počinje neformalni program na "crvenom tepihu" ispred glavnog ulaza u Arenu, gdje će neformalne susrete s 

uzvanicima i gostima festivala voditi Jelena Vitasović i glumac Davor Garić. Službeni 
program otvorenja započinje pak u 21.30 uz televizijski prijenos na Trećem programu HTV-a, a nakon pozdravnih govora, trebao bi uslijediti i uvijek rado posjećen veliki vatromet, nešto iza 22 sata. Nakon vatrometa slijedi hrvatska premijera komedije Stanislava Tomića "Lavina", a zatim "ZG80" Igora Šeregija.

No, projekcije filmova danas startaju već u 10 sati kada će u INK u sklopu Pulice biti prikazan dugometražni dječji film "Dječak s planine", a nastavlja se u 17 sati na istom mjestu prikazivanjem kratkih animiranih filmova među kojima će biti i premijera "Ježeve kućice". Oni koji propuste pogledati ovu omiljenu i prvi put animiranu bajku, moći će ju 
pogledati nakon vatrometa, u 22.30, i to na pulskoj Portarati, gdje će biti prikazano još nekoliko kratkih animiranih filmova.

Zadnji autobus iza ponoći

Međunarodni program na kojem će biti prikazani odabrani najnoviji filmovi s ostalih europskih festivala održavat će se u Kinu Valli, a započinje također danas u 15 sati 
projekcijom kratkih filmova "Loše navike" i "Učiteljica". Detaljna satnica svih dnevnih zbivanja može se naći na službenim Internet stranicama Pula film festivala, a sve projekcije filmova osim onih u Areni su besplatne. Kao i obično, svaku večer za vrijeme trajanja festivala održavat će se koncerti u pulskom Circolu gdje večeras nastupa DJ Innaca.

Pulapromet je prilagodio svoj ljetni red vožnje mnogobrojnim zbivanjima u našem gradu, pa tako i Pulskom filmskom festivalu, tako da zadnji autobusi na gradskim linijama kreću s autobusnog kolodvora nakon ponoći, a vožnja javnim gradskim prijevozom ovih je dana svakako daleko bolji izbor od osobnog automobila. (P. SOFTIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter