Večeras počinje 14. Exit festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Novom Sadu večeras počinje 14. Exit festival, koji će do 14. srpnja okupiti posjetitelje iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata, a na 14 muzičkih bina postavljenih na Petrovaradinskoj tvrđavi publici će se predstaviti glazbenici iz više od 20 zemalja svijeta.

Festival će otvoriti poznati američki pjevač i producent Nile Rodgers i bend Chic, a prije njih nastupit će domaći zbor Viva Vox i hiphoper Marčelo.

Generalni menadžer festivala Dušan Kovačević izjavio je da će prvi dan ovogodišnjeg festivala biti posvećen konceptu "brendiranja" zemlje, jer, kako je kazao, Exit kao jedan od pozitivnih brendova Srbije želi ukazati na važnost teme promocije Srbije i njezina imidža.

Kovačević je naglasio da će Exit i ove godine dokazati da se s pravom nalazi na prestižnoj listi najboljih europskih muzičkih festivala.
"Ove godine smo se veoma potrudili da napravimo kvalitetan balans između novih ekskluzivnih nastupa i starih provjerenih imena. Ekskluziva ovogodišnjeg festivala je nastup grupe 'Atoms for Peace' predvođene frontmenom Radioheada Thomom Yorkeom i gitaristom RHCP-a Fleaom zato što će oni ove godine nastupiti na samo nekoliko svjetskih festivala", rekao je.

Na ovogodišnjem Exitu nastupit će i Rudimental Live, Diplo ali i svjetski poznati The Prodigy, Fatboy Slim, Nick Cave, Snoop Dogg, David Gueta i drugi.

- Interes publike je sigurno najveći u posljednjih pet godina. Petrovaradinska tvrđava se 'puni' velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 tisuća prodanih karata za svaki dan Festivala. Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 tisuća posjetitelja, što znači da je ostalo još samo malo karata", tvrdi Kovačević.

Exit kamp u Novom Sadu za prva dva dana primio je nešto više od 700 posjetitelja, među kojima su najbrojniji gosti iz regije, Nizozemske i Grčke.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji koncem 90-ih, Exit je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi, koji posjeti na desetine tisuće mladih iz cijele Europe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter