Večeras pet autorskih kratkih filmova

Johnny je mrtav
Johnny je mrtav

Projekcijom pet pobjedničkih festivalskih filmova, večeras će se u pulskoj Galeriji SKUC u 20 sati (te projekcijama narednog ponedjeljka u istom terminu), uz slobodan ulaz, predstaviti međunarodni festival kratkometražnih filmova "Filmski front" iz Novog Sada. U cilju afirmacije mladih filmskih autora i nezavisnih produkcija, ovaj festival njeguje i afirmira autorski umjetnički izričaj, eksperiment, profesionalizam, ali i entuzijazam, kao i tradicionalne filmske forme. Posjetitelji će moći vidjeti najnovija ostvarenja profesionalnih produkcija kratkog filma iz cijeloga svijeta.

Danas će se za prve projekcijske večeri prikazati desetominutni hrvatski film "Johnny je mrtav" (redatelji Ante Zlatko Stolica i Jure Debak), u kojem Mirela govori u kameru, razgovara mobilnim, putem Skypea i pritom pokušava vlastiti život odvesti u drugom pravcu, dok je s druge strane Nikša, a između Johnny. Slijedi desetominutni srpsko-španjolski film Miloša Tomića "Večer uz radio", najbolji eksperimentalni film ovogodišnjeg beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji donosi priču o petogodišnjem dječaku koji mijenjajući stanice na kineskom tranzistoru mijenja i svjetove i pravi nemoguće glazbene vratolomije. Prikazat će se i "Medo mali" Igora Jelinovića, 20-minutni hrvatski film, kao i 14-minutni srpsko-švicarsko-portugalski "Ringišpil" Luke Popadića, koji prati ženski zbor iz Požege, grupu živahnih i entuzijastičnih starijih žena, koje s nama dijele svoju svakodnevnicu. Poetski i s puno humora, film donosi njihove poglede na ljubav, sreću, kao i efemernost života. Prikazat će se i španjolski 18-minutni film "Moj prvi poljubac" Alberta Manicha, o devetogodišnjem dječaku sa sela koji ne zna ništa o seksualnosti i snovima o pronalaženju ljubavi.

Prije projekcija, moderator programa i prezenter Festivala "Filmski front" Marko Krnjajić iz udruge Inkubator govorit će o samom festivalu, najaviti filmove, a nakon projekcija predviđeno je druženje i razgovor o prikazanim filmovima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter