Večeras otvorenje 60. festivala igranog filma

Na Riječkom gatu su postavljene rakete za vatromet
Na Riječkom gatu su postavljene rakete za vatromet

Svečanim otvorenjem, vatrometom, 3D mappingom i projekcijom komedije "Majstori" Dalibora Matanića danas se s početkom u 21.30 sati u Areni otvara Nacionalni program 60. festivala igranog filma u Puli.

Ove je godine za program otvorenja raspisan i javni natječaj, a najbolji prijedlog bio je onaj tvrtke Organizacija iz Zagreba, autora Tomice Hrupelja. Od glasnogovornika festivala Hrvoja Pukšeca doznajemo da će voditelji svečanosti biti glumci Ana Begić i Filip Juričić, a za glazbu će se pobrinuti glumački bend koji čine Nataša Janjić Lokas, Ivana i Rakan Rushaidat, Goran Navojec, Mario Mirković i Robert Ugrina.

U programu otvorenja bit će prikazan i videokolaž u kojem je kroz pokretne slike ispričana povijest 60 godina festivala, a na samoj svečanosti govorit će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Ono što svi najviše iščekuju je zasigurno vatromet, koji bi trebao prošarati nebo iznad Arene nakon 22.15 sati. Rakete su tijekom dana već postavljene na Riječki gat. Prijenos otvorenja bit će emitiran na Prvom programu HTV-a.

Ispred amfiteatra publiku će tradicionalno dočekati Puhački orkestar grada Pule, koji će izvoditi najpoznatije uspješnice filmske glazbe. Vrata Arene bit će otvorena od 20.30 sati, a organizatori mole građane da ne čekaju zadnji trenutak za ulazak, jer bi zbog protokola vezanog uz dolazak predsjednika RH moglo doći do nepotrebnih gužvi. (B. VINCEK, snimio M. ANGELINI)

DETALJNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter