Veceras otvaranje 59. Pule uz vatromet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne ispune li se prognoze meteorologa i kiša ipak zaobide Pulu, svecana ceremonija otvaranja 59. festivala igranog filma u Puli u Areni zapocet ce u 21.30 sati, a završit ce tradicionalnim vatrometom u 22 sata.

Ceremoniju otvaranja vodit ce Romina Vitasovic i Borko Livic. Posebni gosti svecanosti bit ce predsjednik RH Ivo Josipovic i generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon, a publici ce se obratiti i ministrica kulture Andrea Zlatar. U sklopu programa otvaranja bit ce prikazani kratki intervjui s redateljima filmova koji se natjecu u Nacionalnom programu, te foršpani filmova koji ce biti prikazivani na festivalu.

Zbog važnih gostiju mjere sigurnosti u Areni bit ce strože pa se Puljane i njihove goste moli da pred Arenu dodu ranije (ulaz se otvara u 20.45 sati) i ne nose sa sobom predmete poput staklenih boca jer ce pri ulazu biti pretreseni. Da cekanje u redu bude ugodnije, pobrinut ce se Puhacki orkestar grada Pule, koji ce ispred Arene od 20.30 sati nadalje izvoditi poznate glazbene teme iz filmova kao što su "Dobar, loš i zao", "Bilo jednom naDivljem zapadu" i "Neretva" pod ravnanjem Ante Dobronica i Branka Okmace.

Nakon otvaranja filmska publika moci ce pogledati film iz Nacionalnog programa "Sonja i bik" redateljice Vlatke Vorkapic. U ponoc je na redu "Nocni ubojica" redatelja Barnabyja Southcombea s Charlotte Rampling i Gabrielom Byrneom u glavnoj ulozi.

U slucaju kiše projekcija filma "Sonja i bik" seli se u kino Valli, no samo za goste, ekipu filma i dio novinara. Hoce li se ceremonija otvaranja, ukoliko padne kiša, prebaciti za nedjelju, kako doznajemo od glasnogovornika festivala Hrvoja Pukšeca, jucer poslijepodne još uvijek nije odluceno jer su i za taj dan prognoze nesigurne. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter