Večeras Ničim izazvan, a sutra pet labinskih bendova

The Orange Strips
The Orange Strips

U okviru Festivala srpske kulture u Istri, večeras će u pulskom Rock Caffeu, uz besplatan ulaz, nastupiti deveteročlana grupa iz Srbije Ničim izazvan. Riječ je o sastavu glazbenih zanesenjaka i ljubitelja poezije koji je osnovan u Vrbasu 2011.. Sviraju po regiji, a bend je usmjeren na autorsku glazbu s tekstovima inspiriranim ljubavlju, životom, unutarnjim dilemama, sukobima, a sve u ritmovima od valcera i tanga, preko latino ritmova do funka i rocka. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka. Bend je vrlo slušan, što ilustrira i činjenica da im sedam spotova na YouTubeu  ima više od četiri milijuna pregleda, posebno singl "O tebi".

U petak će pulski Rock Caffe biti jedna od stanica na turneji Labinske scene, a riječ je o grupama čije su autorske pjesme objavljene na istoimenom prošlogodišnjem CD-u. Nakon promocije u Labinu 1. studenog prošle godine, prva stanica turneje bila je u riječkom Palachu, a pulska publika će ovog petka, također uz slobodan ulaz, moći uživo poslušati labinske bendove The Orange Strips, Ernest, Ljuna, Vaanka Schvare i We Stand United. Sutrašnja koncertna večer počinje promocijom spota "Ovo je Labin", s početkom u 21 sat.

U subotu, pak, svira "kućni bend" Muha, Veco & Company, dok će se 2. svibnja u organizaciji Rock Caffea na Trgu Portarata održati pulska gitarijada, a dvije večeri kasnije na istom mjestu koncert Songkillersa. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter