Večeras Neno Belan i Fiumensi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas počinje programski vrlo bogat novogodišnji vikend na porečkome Adventu, a zabava će već u 18 sati razveseliti najmlađe dječjom predstavom "Pipi Duga Čarapić" udruge Birikina, veselom interaktivnom pričom o djevojčici Pipi i njezinu društvu te avanturi s izgubljenom torbom u kojoj joj pomažu prijatelji Anika i Tomica te konj Alfonso. Tu je dakako i učiteljica Strogić-Krofnić koja na kraju priče posvaja Pipi, a zabava s puno smijeha zagarantirana.

Samo dva sata kasnije, večernji dio programa na Gupčevom trgu privući će mnoštvo zaljubljenika u muziku. Točno u 20 sati nastupit će jedan od najpopularnijih izvođača s hrvatske glazbene scene Neno Belan sa svojim će Fiumensima. U Poreč će ponovno donijeti zvukove nezaboravnih i vječnih pjesama kao što su "Pričaj mi o ljubavi", "Ostani uz mene", "Vino noći", "Rijeka snova", "Stojim na kantunu", "Dotakni me usnama", "Sunny day"… i mnoge druge.

Subota će na Adventu biti rezervirana za tradicionalnu Novogodišnju lutriju Društva invalida Poreč. Dobitne srećke, koje volonteri Društva vrijedno prodaju već neko vrijeme po cijelom gradu, bit će izvučene na javnom izvlačenju s početkom u 19 sati. Za sve okupljene organiziran je i koncert Tu i tamo banda, kao i bogat fond nagrada u vrijednosti od preko 50 tisuća kuna. Istovremeno, u porečkom će kinu igrati dva velika filmska hita, "Jumanji: Dobrodošli u džunglu" i "Najveći showman".

No, sve je ovo samo dobro zagrijavanje za jedan od najboljih dočeka Nove godine u Hrvatskoj, kad se Poreč za brojne posjetitelje i ove godine potrudio ponuditi nezaboravan doživljaj, pa su na različitim lokacijama organizirana čak četiri dočeka: "Dječji" u podne, doček na Trgu slobode s neponovljivim Parnim valjkom, paralelni doček uz DJ Stanka Bondžu na prekrasno uređenom Gupčevom trgu, kao i repriza 1. siječnja uz Night Expressovce. Tko će kamo i kuda - samo na vama je da odlučite.

Besplatno klizanje i parkiranje

Za sve posjetitelje tijekom blagdana će na porečkom Adventu biti otvoreno i besplatno klizalište. Isto tako osiguran je i besplatan parking na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč, a organizator Adventa je Grad Poreč s partnerima Plavom Lagunom i Valamar Rivierom, dok su suorganizatori Turistička zajednica Grada Poreča, TZ Istarske županije, porečko Pučko otvoreno učilište, komunalno poduzeće Usluga, Gradska knjižnica, Centar za mlade, Udruženje obrtnika, Sportska zajednica grada, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter