Večeras Naiva u Istri

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Danas u galeriji Zgor murve u Funtani bit će svečano otvoren 24. postav  likovne manifestacije "Naiva u Istri – Funtana 2017". Tijekom godina ovom galerijom funtanjanske Turističke zajednice defilirao je lijep broj likovnih kreativaca, amatera, naivnih u slikanju, kiparenju i rezbarenju.

Od večeras do petka, 8. rujna, Zgor murve u Funtani bit će izloženo četrdeset i četiri rada od toga deset u kamenu, drvu i gipsu. Oni koji izlažu Anno Domini MMXVII - ima ih na broj dvadeset i jedan - uglavnom su stari znanci ove na razini Istre jedinstvene likovne manifestacije. Svaki od tih crtača i kipara ima svoj prepoznatljivi rukopis, svoj obris i svoju formu: misiju i filozofiju kreiranja vlastita svijeta, prizora prošlih vremena, likovnu priču znanu samo njima, ili opću, univerzalnu - aktualnu priču koja "drži vodu" i danas. Ima kod tih kreativaca, koji su, kako se simpatično napominje "savili gnijezdo Zgor murve", mnogo mašte i maštarenja, mitologije iscrtane šarenim bojama s čudnovatim likovima: ima i sirena i anđela, mnogo cvijeća i maslina, ljudi u radu.

Svi listom uokviravaju ljepotu, rad i toplo istarsko podneblje.

Turistička zajednica, na čelu s mr. Anom Milohanović Čehić, svake godine, pa i ove, dodijelit će najboljim autorima, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva, pet novčanih nagrada. Oni će biti obznanjeni večeras. Galerija Zgor murve otvorena je svakodnevno od 18 do 22 sata. (R. B.)


Podijeli: Facebook Twiter