Večeras na Drosini derbi Istra 1961 - Rijeka

Luka Vučko (D. MEMEDOVIĆ)
Luka Vučko (D. MEMEDOVIĆ)

Regionalni derbi Istra 1961 - Rijeka, šesti put. Tri prvenstvena susreta i dvije utakmice polufinala Kupa Hrvatske već su odigrali "zeleno-žuti" i "bijeli" ove sezone. Današnji susret za bodove bit će im već šesti ogled, ujedno i posljednji. I već treći u osam dana. Atmosfera je nakon polufinalnih ogleda splasnula i na "Drosini" ovoga puta sigurno neće biti onih prekrasnih sedam tisuća gledatelja kao protekle srijede, ali regionalni derbi je uvijek derbi. Stvar prestiža, jer najslađe je dobiti prvog susjeda s "krive strane" Učke.

Pulski klub još čeka prvi uspjeh. U tri su prvenstvena sudara imućnijem suparniku "odgrizli" samo jedan bod, u polufinalu dugo prijetili iznenađenjem, ali je na koncu sretan pogodak Krstanovića odveo Riječane na sudar s Dinamom, dok su se u pulskom klubu morali okrenuti "planu B" za "desant na Europu", lovu na četvrto mjesto u prvenstvu.

U prva su tri međusobna ovosezonska susreta, ona prvenstvena, Riječani tri puta matirali pulske golmane, u prvom susretu polufinala Lovrić je svladan dva puta, u uzvratu jednom. Prema tim brojkama…

- Sad bi naša mreža konačno trebala ostati netaknuta - rekao je jedan od igrača u pulskoj momčadi čiji je to primarni zadatak, visoki stoper Luka Vučko. - Mi smo i u uzvratnom susretu Kupa dobro igrali i ostavili ih bez prave prilike za gol. Sam gol je pao više kao plod slučajnosti, iz jednog, rekao bih, poluudarca. Krstanović je pucao, lopta je dotakla moju nogu i promijenila smjer taman toliko da uđe u malu mrežu. Nije to bio jak udarac, ali je lopta završila na najgorem mogućem mjestu za nas.

Večeras slijedi nova prilika za prvi uspjeh sezone protiv Rijeke, ujedno i prilika za barem djelomičnu satisfakciju za poraz u polufinalu Kupa.

- Svaka je utakmica zasebna priča. Mi se nadamo da ovoga puta nećemo primiti gol, a da ćemo uspjeti postići barem jedan. Potom ćemo vidjeti kako će završiti. Osobno ne bih bio zadovoljan bodom. Nadam se pobjedi ovoga puta. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter