Veceras Kultur Shock

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Art & Music festival nastavlja gdje je stao prije nekoliko mjeseci tako da ce se u cetvrtak održati odgodeno finale festivala uz nastup grupe Future of the Left, no kao zagrijavanje za njega poslužit ce vecerašnji koncert grupe Kultur Shock u Marelici.

Da ne bude zabune, nastup ce poceti nakon što završi utakmica polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva izmedu Nizozemske i Urugvaja.

Kultur Shock dolaze iz SAD-a, tocnije iz Seattlea, ali predvodeni su pjevacem Ginom Yevdjevichem, pravim imenom Srdan Jevdevic iz Bosne, osamdesetih poznat kao Gino Banana. U meduvremenu je skrenuo sa svoje pop staze pa ovaj bend spaja rock, punk, metal i balkanske melodije i ritmove u jedinstven zvuk, zbog cega ih je teško usporedivati s bilo kime na današnjoj sceni.

Kažu da sviraju balkansko-punk-rock-cigansko-svadbenu muziku iz Bugarske, Amerike, Japana i Bosne. Trenutno rade na novom albumu koji bi trebali objaviti krajem godine. Tri albuma producirao im je Bill Gould iz Faith No Morea, a zadnja dva albuma, koja su samostalno objavili producirao je Jack Endino.

Podršku im pružaju i Jello Biafra, Chris Novoselic i Serj Tankian. Sve u svemu, do sada iza sebe imaju šest albuma, od kojih su zadnji »Integration«, objavili prošle godine.

Trenutno su na ljetnoj turneji koja je pocela u Francuskoj, nastavila se u Rusiji i na Balkanu a sredinom mjeseca završit ce je u Italiji.Ostatak benda cine bubnjar Chris Stormquist, gitarist Val Kiossovski, basist Guy Davis, violinistica Paris Hurley i multiinstrumentalistica Amy Denio. Za sebe kažu da nisu samo bend, vec jedan »organizam koji živi svoj život«.


Podijeli: Facebook Twiter