Večeras komedija "Pazi šta želiš" i proglašenje pobjednika

Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci u predstavi  "Miris lovine" (Andi Bančić)
Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci u predstavi "Miris lovine" (Andi Bančić)

Nakon ljubavne komedije "Pazi šta želiš", koja počinje u 20 sati, večeras će biti objavljeni pobjednici desetog izdanja porečkog Festivala komedije i smijeha "Zlatni zub". U borbi za Zlatni i Srebrni zub ove se godine natjecalo sedam komedija, uključujući i "Pazi što želiš", u izvedbi beogradskog Klan productiona, pod redateljskom palicom Jane Maričić. 

Ovu priču o muško-ženskim odnosima, stereotipnim zabludama o ženama i iluzijama u ljubavi na kazališnim daskama Pučkog otvorenog učilišta prema tekstu Norma Fostera ispričat će na duhovit način glumci Radovan Vujović, Aleksandar Radojičić i Aleksandra Tomić. Producent je Andrija Milošević, ujedno i osnivač Klan productiona, poznatiji našoj publici po glavnoj ulozi u humorističnoj seriji "Andrija i Anđelka". 

Ženski likovi

A pretposljednja u konkurenciji za nagradu bila je preksinoć komedija Kazališta Moruzgva "Miris lovine", nastala prema tekstu američke suvremene autorice Michele Lowe i u režiji Franke Perković. Kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama, i u ovom su komadu ženski likovi i položaj žena u  središtu pažnje. Uz glumice na sceni Ladu Bonacci, Natašu Dangubić i Barbaru Nolu, koje su utjelovile tri supruge na zajedničkom druženju, u pozadini su se tijekom predstave čuli glasovi njihovih supruga, odnosno Dade Ćosića, Filipa Juričića i Deana Krivačića. Uobičajeno jednomjesečno druženje bračnih parova počelo je čavrljanjem supruga u kuhinji, dok su se tijekom večeri samo čuli glasovi njihovih muževa iz druge prostorije, gdje su igrali improvizirani golf. Iako ovakve večere završavaju očekivano, ovoga su se puta žene otvorile i ispostavilo se da su sva tri braka na rubu propasti. Jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik, tako da su se naizgled savršeni brakovi raspali u komadiće. Vrhunac zapleta dogodio se kada su se muževi slučajno zatvorili u veliku hladnjaču za meso divljači (jedan je suprug bio lovac), čime su neočekivano Nicky, Debra i Molly dobile priliku jednim potezom riješiti svoje probleme. 

Prepuno kazalište

Bilo je posebno zanimljivo slušati žene u tim ključnim trenucima na koji su način donijele odluku hoće li muževe osloboditi i nastaviti po starom ili ih pustiti da se smrznu u hladnjači. Predstava je doista zabavna, pa je najbolje pogledati je i onda doznati što se na kraju dogodilo. 

I ova je komedija odigrana u ponovno prepunom kazalištu u kojem se, kao i svake večeri tražila stolica više, a izmamila je dugotrajan pljesak i osmijehe na licima Porečana. Hoće li možda ova osvojiti prvu nagradu za najjači pljesak, ili pak vesela i neobična komedija "Zbunjoza" u produkciji Playdrame i Gradskog kazališta mladih Split koja je odigrana sinoć, saznat će se večeras nakon 21 sat. (Tanja KOCIJANČIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter