Večeras kod vjetrenjače počinje Malin Fest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival pod nazivom Malin Fest započinje večeras u 19 sati na trgu pokraj obnovljene vjetrenjače u Medulinu, a održavat će se svake srijede u mjesecu kolovozu. Festival će svojim interaktivnim sadržajem koji sjedinjuje tradiciju i zabavu privući sve one posjetitelje željne drugačije zabave za cijelu obitelj. Organizatori Malin Festa su Općina Medulin, Lagur "Istarska batana" i IRTA, unutar koje se provodi i projekt Istra Inspirit koji će također animirati posjetitelje festivala edukativno-zabavnim sadržajem.

Program će svake srijede započeti razgledavanjem malina te prezentacijom prerade žitarica. Nakon toga slijede interaktivne radionice u organizaciji lokalnih udruga (Fenoliga, Medulin Art i   Luisa Art) u kojima će posjetitelji moći naučiti ponešto o običajima i tradiciji ovoga kraja. Prezentaciju pletenja ribarskih mreža te radionicu proučavanja morskih organizama vodit će udruga  Fenoliga, dok će radionicu izrade suvenira za djecu voditi Medulin Art, a radionicu osnova izrade i ukrašavanja keramike Luisa Art. Sve su radionice inspirirane malinom ili životom oko malina, kako bi se posjetiteljima što više približili tradicijski običaji medulinskog porta.

Detaljnije će priču o povijesti malina i braći Pošić predstaviti Istra Inspirit kroz lutkarsku predstavu, a najmlađi će se posjetitelji nakon predstave moći slikati s lutkama iz predstave te ponijeti sa sobom uspomenu s Malin Festa. Nakon interaktivnih radionica slijedi program namijenjen onim malo starijima te će se posjetiteljima predstaviti plesna škola Rosso Latino čiji će predstavnici posjetiteljima biti na raspolaganju za učenje plesnih koraka.

Zabavni program se nastavlja s DJ-em i ponudom hrane i pića. Malin Festom koji se vodi pod sloganom 'jedinstveni spoj tradicije i zabave' želi se postići sinergija između tradicijskih običaja i modernog izričaja, povijesti i sadašnjosti u jednoj emociji te autentičnog doživljaja za sve posjetitelje. (L. S.)Podijeli: Facebook Twiter