Večeras "kockasti" protiv selekcije Prve HNL

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve se idealno poklopilo. Bura je otjerala tmurne oblake nad Kvarnerom, a onda potpuno oslabila taman kad je plavi autobus s hrvatskim reprezentativcima dojezdio do Kantride. Šteta bi bila da su kiša i studen upropastili Dan hrvatskog nogometa u Rijeci što će za središnji događaj imati večerašnju revijalnu utakmicu između "kockastih" i selekcije MaxTV Prve HNL. Da utakmica ipak ne bude revijalna pobrinuli su se izbornik "kockastih" Igor Štimac i jedan od izbornika hrvatske prvoligaške momčadi Elvis Scoria, bez obzira što su se uoči jučerašnjeg druženja s novinarima prijateljski zagrlili. Zašto? Štimac je Scoriji uslijed očekivanih otkaza Luke Modrića i Ivana Rakitića "oteo" "hajdukovce" Franka Andrijaševića i Miju Caktaša, a trener nogometaša Rijeke na privremenoj izborničkoj funkciji iskoristio dobar dio slobodnog vremena uoči zajedničke večere sa svojim suradnicima (Roy Ferenčina, Marijan Mrmić) i izabranicima i "špijunirao" jedini trening svojih suparnika. Večerašnja utakmica donijet će odgovor na pitanje tko je više profitirao.

Pamić: Nemamo jako zaleđe

Nastup Hrvoja Milića u današnjoj utakmici između "kockastih" i Selekcije HNL-a u pulskom klubu vide nagradom.

- To je nagrada njemu samome za odlične igre, našem klubu, a i meni što sam u njemu prepoznao kvalitete koje možda drugi treneri nisu vidjeli - rekao je Igor Pamić. - Nije bilo lako u startu uvjeriti i samog igrača i okolinu da će Milić postati tako kvalitetan lijevi bek, ali naporan su se rad i strpljenje isplatili i ovaj mu je poziv u selekciju HNL-a zaslužena nagrada. Vjerujem da je mjesta u toj selekciji bilo za još nekog našeg igrača, ali mi nemamo tako jako zaleđe kao neki drugi klubovi.

Samu utakmicu trener Puljana vidi pozitivnom. - To je pun pogodak. Ideja je odlična i jer su u Selekciji HNL-a okupljeni uglavnom mlađi igrači koji bi potencijalno mogli uskočiti u reprezentaciju - dodao je Paminjo. (M. CVIJANOVIĆ/NL, R. CAR, snimio P. FABIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter