Večeras klavirski recital Vladimira Mlinarića

Vladimir Mlinarić (D. ŠTIFANIĆ)
Vladimir Mlinarić (D. ŠTIFANIĆ)

Večerašnji gost festivala komorne glazbe Pulski umjetnici Puli u crkvi sv. Franje s početkom u 20 sati bit će renomirani pijanist, Puljanin s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić.

- Predstavit ću se klasičnim programom, nema tu neke ekstravagancije, na repertoaru će biti djela Mozarta, Schuberta, Beethovena i Liszta, i riječ je o cjelovečernjem solo recitalu. Ni sam ne znam koliko sam puta nastupao na ovom festivalu, imam već svoju publiku i iznimno me veseli nastup u crkvi Sv. Franje, kaže Mlinarić, koji surađuje s brojnim pjevačima te sudjeluje u radu brojnih komornih sastava.

Zaposlen je na ljubljanskoj Akademiji za glasbo od 2002. godine, a prije je tu radio kao korepetitor, a neko je vrijeme radio i na Mozarteumu u Salzburgu. Član je ocjenjivačkog suda na brojnim natjecanjima, radi na ljetnim školama glazbe, koncertira…

Vladimir Mlinarić počeo je učiti klavir u sedmoj godini života. Srednju školu završio je u Puli pod mentorstvom Karmen Kirac. Studirao je u Ljubljani, u klasi prof. Zdenke Novak. Svoje znanje usavršavao je u Beču te na ljetnim majstorskim tečajevima kod eminentnih profesora. Još kao student dobio je nekoliko nagrada.

Stručna kritika ocjenjuje ga kao profinjenog interpreta, koji u sebi udružuje akademizam i slobodnu fantaziju te ambiciju i ljubav za muziku. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter