Veceras Dinamo - PSG: Pripitomiti Zlatana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci vecerašnjeg sraza s Paris Saint-Germainom u trecem kolu skupine A Lige prvaka, Dinamov trener
Ante Cacic detektirao je razlog zbog kojeg njegove trupe teško hvataju dah dok pokušavaju držati korak s
europskom nogometnom elitom. Prema njegovim objašnjenjima, problem se zove MAXtv Prva liga.

- Ne znam kako bismo to mogli iznenaditi PSG. Jednostavno, mi se nemamo gdje prilagodavati na europske izazove. Na primjer, u subotu smo igrali u Zaprešicu, a Inter nam je samo jednom pucao po golu. S takvim suparnikom ne možemo vježbati obranu. Mi godišnje odigramo samo šest utakmica, a europskim izazovima moramo se prilagodavati kroz treninge i razgovore, ispalio je Cacic na zadnjoj Dinamovoj press konferenciji uoci ogleda s Parižanima.

Nije naodmet istaknuti da su te rijeci prešle preko usana covjeka koji je do nedavnog gostovanja "modrih" na Kantridi cesto znao isticati da iza sebe ima niz od 32 utakmice bez poraza. Naravno, kad se broje nastupi u MAXtv Prvoj ligi.

Povrh toga, baš kroz to natjecanje Dinamo vec sedam godina u nizu dolazi do prilike da provede jesen u Europi. Istina, Dinamo je dominantan u domacim okvirima, no to Cacicu ni slucajno ne daje pravo na podcjenjivanje domace lige.

Doduše, "modri" se nadaju da baš veceras mogu prekinuti taj niz. Stoga nije naodmet podsjetiti da se njihov akumulirani ucinak u Ligi prvaka, pocevši od rujna prošle godine, sastoji od osam uzastopnih poraza, uz gol razliku 3:26.

"Modri" ce veceras biti lišeni usluga Arijana Ademija koji je u Zaprešicu natukao gležanj. Svi ostali igraci su zdravi i spremni za okršaj sa suparnikom u cijim redovima igraju fantasticni nogometaši, poput Zlatana Ibrahimovica, Thiaga Silve, Jeremyja Meneza, Ezequiela Lavezzija, Javiera Pastorea, Thiaga Motte, Maxwella, Diega Lugana i velike talijanske nade Marca Verrattija, zvanog "Baby Pirlo".

U Dinamovoj svlacionici trenutacno se najviše razgovara o Zlatanu. Naravno, u modrom taboru su svjesni da PSG ne ovisi o jednom igracu, ali isto tako znaju tko bi ih mogao zakucati u crnu zemlju.

- Zlatan je njihova stožerna snaga, igrac koji u ovom trenutku spada medu cetiri najbolja na svijetu. Uspijemo li ga izolirati od ostatka momcadi, bit ce manje opasan po nas. Vjerujem da ga discipliniranom igrom možemo uciniti pitomijim, tumaci Dinamov trener. (D. PETROVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter