Večeras "Advent u katedrali" sa sestrama Husar i Brunom Krajcarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Večeras, s početkom u 20 sati u pulskoj katedrali održat će se peti koncert iz ciklusa "Advent u katedrali".

Ove će godine nastupiti poznati pulski skladatelj i kantautor, višestruki dobitnik Porina Bruno Krajcar kao domaćin, te isto tako poznate sestre Husar - Ivana i Marija, nekadašnje Divasice, slavne glazbenice koje u svom bogatom opusu između ostalog njeguju i prigodne blagdanske napjeve, kakvi će se i naći na večerašnjem repertoaru.

Adventski koncerti najprije su se održavali u Svetim Srcima, gdje su 2012. nastupili Bruno Krajcar i Tedi Spalato, a godinu kasnije gost je bio Davor Radolfi. Od 2013. godine koncert se održava u katedrali. Pretprošle je godine nastupio Marko Tolja, a lani Jacques Houdek i gosti, i katedrala je bila pretijesna za sve željne dobre i kvalitetne blagdanske glazbe.

To je poklon Grada Pule i Turističke zajednice svojim građanima, koji će prije koncerta biti počašćeni biskom i medenicom, a po završetku na trgu sv. Tome sve očekuju kuhano vino, kroštule i fritule. Manifestaciju je podržao i pulski Tehnomont. Inicijator koncerta je kolega novinar Daniel Sponza. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter